Vanden Stock haalt uit naar eigen speler: "Geld vervuilt alles, zelfs een jongen als hij"

Vanden Stock haalt uit naar eigen speler: "Geld vervuilt alles, zelfs een jongen als hij"
Foto: © photonews

"Het speelt mentaal mee", gaf Leander Dendoncker gisteren toe. De middenvelder wil nog een transfer terwijl zijn omgeving hem probeert aan te raden om nog een jaartje bij Anderlecht te blijven. Intussen lijdt zijn niveau er echter onder en Roger Vanden Stock kan het niet meer aanzien...

Dat Dendoncker niet op z'n best is, heeft iedereen al gezien. "Hij is meer met een transfer bezig dan wat anders", aldus de voorzitter in La Dernière Heure. "Het liefst wil ik dat Leander blijft, maar ik ga geen speler tegen zijn goesting houden zoals Aruna indertijd."

"Er zullen in de laatste transferweek nog honderden miljoenen vloeien en als er straks bij ons een dikke 20 miljoen op tafel komt, zullen we misschien overstag gaan. Geld vervuilt alles, zelfs een gast als Dendoncker."

Ik zie krampen bij de tegenstander en ben boos dat onze jongens niet het maximum geven

Nochtans wil Christophe Henrotay, zijn manager, meewerken met Anderlecht. Maar ook hij moet plooien voor de wensen van de speler. "Kijk, als Dendoncker nu nog vertrekt, is er geen tijd om nog een vervanger te halen. Dan spelen managers de tijdsdruk tegen je uit en eisen ze het maximum. Anderlecht probeert zijn geld wel intelligent te beheren, maar er zijn limieten."

Vanden Stock is ook kwaad. "Ik zie soms krampen bij de tegenstanders en ben boos omdat onze jongens – niet alleen Leander – het maximale niet geven. Een Dendoncker naast de ploeg zetten, ligt moeilijk als je hem wil houden. Ik hoop dat Teo, Dendoncker en de anderen zich zondag herpakken op Gent."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties