Reactie Kums op zijn favoriete positie, maar niet met zijn favoriete spel: "Lopen is toch ook voetbal?"

Kums op zijn favoriete positie, maar niet met zijn favoriete spel: "Lopen is toch ook voetbal?"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sven Kums terug in de Ghelmaco Arena en op zijn beste positie... Dan verwacht je toch vuurwerk? Niets was minder waar. Het middenveld werd onder de voet gelopen en daar ging Kums mee in ten onder. Zelf zal hij het niet zeggen, maar dan doen wij het wel: in dit systeem rendeert hij niet.

Kums mocht voor de verdediging het spel van paars-wit gaan organiseren. Maar hij moest meer achter de bal lopen dan dat hij er iets mee kon doen. Kums wou zijn tong natuurlijk niet omdraaien en werd zelfs wat kregelig van de vragen.

"Het was een moeilijke match. In de eerste helft deden ze ons pijn, maar in de tweede helft hebben we het evenwicht toch wat hersteld en kansen gekregen. Een punt in Gent is toch niet slecht?"

Ok, in normale omstandigheden wel, maar niet als je met 4 op 12 aan de competitie begint en onder de voet wordt gelopen in Gent. Zeker als je achter de geliefde bal moet aanhollen. "Lopen is toch ook voetbal nee?", aldus Kums een beetje boos. "Dat er van Anderlecht meer verwacht wordt dan lopen? Het is waar dat we in balbezit nog stappen moeten zetten, ik ook. We verliezen de bal te snel ja. Maar dat zal wel beteren."

Lopen is toch ook voetbal? Niet voor Anderlecht? Ok, we kunnen beter in balbezit

Anderlecht speelde zijn oude countervoetbal in de tweede helft... "Vanuit de omschakeling kunnen we wel iets doen", zei hij wel vijf keer op vijf minuten. Maar omschakelen is niet het spel van Kums, die bij Gent altijd dirigeerde vanuit de dominantie. "Dat ik iets lager kon staan nu. Het maakt me allemaal niet uit..."

Nee, zeker niet als je de ballen dikwijls gewoon over je hoofd ziet vliegen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties