Harde kern Club Brugge neemt heft in eigen handen voor in elkaar geslagen jongen(14)

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 251 reacties
Harde kern Club Brugge neemt heft in eigen handen voor in elkaar geslagen jongen(14)
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

U heeft het waarschijnlijk gehoord, of misschien zelfs gezien. Op het internet gaat een misselijkmakend filmpje rond van een jongen van veertien die door een bende afgetuigd wordt. De harde kern van Club Brugge laat het er niet bij.

Zo'n dertig leden van de Brugse harde kern zakten af naar het station van Brugge op maandagavond. Daar spraken ze enkele jongeren aan die bij de vechtpartijen betrokken waren.

“We hebben hen heel duidelijk gezegd dat dit zo niet verder kan”, aldus een lid van de harde kern in Het Nieuwsblad. “Het kan niet de bedoeling zijn dat die hier een schrikbewind gaan voeren. Als ze van hulpeloze jongeren in elkaar slaan een nieuwe hype willen maken, zijn ze in de verkeerde stad.”

Op één filmpje sloegen ze een meisje, mijn haren kwamen recht overeind

Het filmpje dat de actie in gang zette, ging snel rond in de stad. “Ik werd er door verschillende jongeren en zelfs ouders op attent gemaakt. Die gasten noemen zichzelf de Tigra’s en de Hyena’s. Het gaat om twee jongerenbendes van allebei ongeveer vijftien leden. Op één filmpje sloegen ze een meisje tot ze aan het huilen ging. Mijn haren kwamen recht overeind.”

De actie lijkt succes te hebben, want heel wat jongeren stuurden al excuses in het rond dat het een lieve lust is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties