Het bizarre transferverhaal van José Izquierdo: de ex-speler van Club Brugge had eerst geen zin in Brighton, maar...

Redactie
| 1 reacties
Het bizarre transferverhaal van José Izquierdo: de ex-speler van Club Brugge had eerst geen zin in Brighton, maar...

De transfer van José Izquierdo bleef lange tijd uit, maar uiteindelijk verhuisde de Gouden Schoen naar Brighton & Hove Albion, de promovendus in de Premier League. Een deal die op merkwaardige wijze tot stand kwam.

Stijn Francis, CEO van Stirr Associates, had een belangrijk aandeel in de overgang van Izquierdo naar Brighton. "Eén van mijn contacten, Damien Comolli, signaleerde dat Brighton een linkerflankspeler zocht en zijn doelwitten niet kon binnenhalen. Ik heb daarop de naam van José Izquierdo naar voren geschoven", vertelt Francis in Het Nieuwsblad.

Aanvankelijk stond de entourage van de vleugelaanvaller niet te springen voor die transfer. "Ik nam contact op met de makelaar, maar die leek in eerste instantie niet enthousiast over Brighton. De speler had volgens hem al een voorstel van 1,8 miljoen euro netto op jaarbasis", gaat Francis verder.

Naar het voorbeeld van Bayat

"Maar die deal raakte blijkbaar niet rond en uiteindelijk kwam hij bij Brighton terecht. Zo’n deal is puur gebaseerd op vertrouwen, want Brighton had ook andere spelers op de lijst. Clubs zoeken dan regelmatig naar tussenpersonen die ze vertrouwen om goede spelers aan te bevelen of de zaak uit te klaren. Hetzelfde gebeurt bijvoorbeeld met Mogi Bayat bij Watford."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties