Uitschakeling Club Brugge, Gent en Oostende levert Essevee extra geld op - Van zoveel miljoenen is Zulte Waregem al zeker

Uitschakeling Club Brugge, Gent en Oostende levert Essevee extra geld op - Van zoveel miljoenen is Zulte Waregem al zeker

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Volgende week donderdag begint Zulte Waregem als enige ploeg in de Europa League aan zijn avontuur tegen Nice. En terwijl ze nog geen bal hebben moeten trappen, kunnen ze toch al rekenen op een paar mooie miljoenen.

Essevee krijgt zoals alle teams in de poulefase van de Europa League al 2,6 miljoen euro. Per punt dat ze pakken komt daar nog eens 120.000 euro bij, als ze zouden overwinteren stijgen de bedragen extra.

Market pool

Maar er is meer: doordat ze het enige team zijn uit België in de Europa League, gaan ze ook uit de zogeheten Market Pool al het geld dat voor de Belgen bestemd is nemen. Hoeveel Essevee zal krijgen is nog niet bepaald, maar het kan wel over enkele honderdduizenden euro's gaan.

Doordat het team in eigen huis zijn Europese wedstrijden mag spelen, zal het ook qua recettes meer overhouden dan in de vorige groepsfase, toen moest worden uitgeweken naar Jan Breydel voor de drie thuismatchen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties