Datum: 16/09/2017 17:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Nieuwkomer Erwin 'Jimmy' Hoffer bezorgt Beerschot Wilrijk oververdiend punt tegen Westerlo
Koen Frans
Koen Frans vanuit Antwerpen (Kiel)
| 0 reacties

Beerschot Wilrijk knokt zich met tien man nog oververdiend langs Westerlo

Nieuwkomer Erwin 'Jimmy' Hoffer bezorgt Beerschot Wilrijk oververdiend punt tegen Westerlo
Foto: © photonews

Beerschot Wilrijk leek op de zesde speeldag van de Proximus League op een eerste nederlaag af te stevenen, maar zelfs met tien man knokte de ploeg van Marc Brys zich nog langs Westerlo. Nieuwkomer Erwin 'Jimmy' Hoffer maakte de verdiende gelijkmaker in de slotfase.

Marc Brys miste thuis tegen Westerlo met Jimmy De Jonghe en Joren Dom zijn twee vaste vleugelverdedigers. Van den Bergh stond daarom opnieuw linksachteraan, Alex Maes was voor de gelegenheid rechtsachter. De thuisploeg nam de wedstrijd meteen in handen, maar Messoudi en Placca konden nét niet tijdig afdrukken om gevaarlijk te zijn.

Het doelpunt viel aan de overkant. Romo dook eerst nog een heerlijke plaatsbal van Christensen uit de bovenhoek, maar op de daaropvolgende hoekschop zag de Venezolaan er minder secuur uit. Annys kopte kinderlijk eenvoudig binnen: 0-1 voor Westerlo. Beerschot Wilrijk stond voor het eerst dit seizoen op achterstand.

Bijna 0-2 voor de pauze

De Kielse Ratten panikeerden niet. Geduldig werd er gewacht op openingen in de handbalformatie die Westerlo ontwikkeld had, maar de Kemphanen kraakten niet. De beste kans was zelfs nog voor de bezoekers. Bernardinho knalde een voorzet van Annys in één tijd tegen de buitenkant van de paal. Halfweg stond er nog altijd 0-1 op het scorebord.

In de tweede helft kon Westerlo een kwartier lang alles goed op slot houden, maar met de inbreng van Octavio kwam de schwung er weer in bij de thuisploeg. De Braziliaan kreeg binnen de minuut twee grote mogelijkheden, maar Junior Randal en de paal hielden hem van de gelijkmaker.

Rake counter

De Kielse storm leek van korte duur en iets voorbij het uur kreeg Beerschot Wilrijk het deksel op de neus. Jens Naessens haalde enig mooi uit na een snelle tegenaanval, Romo was kansloos: 0-2. Boeken toe, zou je denken. Beerschot Wilrijk weigerde evenwel de handdoek te gooien.

Westerlo kreunde bij momenten onder de vele aanvalsgolven van de thuisploeg. Maes kwam er twee keer dichtbij, maar uiteindelijk was het Placca die de goal van de hoop wist te maken. Hij knikte een gemeten voorzet van Messoudi over Van Langendonck: 1-2! Niet veel later moest Beerschot Wilrijk wel met tien verder na een discutabele tweede gele kaart voor Abdel Diarra.

En nóg was het niet gedaan. Marc Brys gooide zijn joker Erwin 'Jimmy' Hoffer in de strijd en de Oostenrijkse nieuwkomer bedankte voor het vertrouwen. Hij knikte een hoekschop van Losada tegen de touwen en zette het Kiel in vuur en vlam! Verder dan die gelijkmaker geraakte Beerschot Wilrijk uiteindelijk niet. De Kielse Ratten blijven ongeslagen, maar Cercle kan wel weer naderen tot op twee punten. Westerlo wacht nog altijd op zijn eerste zege.

Opstellingen

Beerschot Beerschot

  Speler G Beoordeel
Romo Rafael 90' 7
Maes Alexander 90' 5
Swinkels Arjan 90' 6
Diarra Abdel       81' 9
Van Den Bergh Jan 90' 5
Messoudi Mohamed A 81' 4
Pietermaat Tom   90' 5
Van Hyfte Tom 90' 5
Losada Hernan A 90' 5
Placca Fessou Euloge 90' 7
Boulaouali Didouh Youssef 59' 5
  Bank G Beoordeel
Merlo Manteca Octávio 31' 8
Hoffer Erwin 9'  
Essikal Karim -  
Steelant Quintijn -  
Ekangamene Charni -  
Prychynenko Denis -  
François Guillaume -  

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Christensen Daniel A 90' -
Vanlangendonck Koen 90' -
Dewaele Gilles 90' -
Corstjens Wouter 90' -
Annys Maxime 90' -
Rougalas Konstantinos   90' -
Alessandro Alessio 90' -
Oto'o Zue Junior Randal 90' -
Osah Bernardinho 68' -
De Ceulaer Benjamin 90' -
Naessens Jens 90' -
  Bank G Beoordeel
Peffer Jordy 22' -
Heymans Daan -  
Jaeken Michiel -  
Osaguona Christian   -  
Van Hout Kristof -  
Biset Maxime -  
Vangeel Cedric -  
Herbeleef Beerschot - Westerlo