Reactie Marc Brys na straffe comeback tegen Westerlo: "En toch voelt dit aan als twee verloren punten"

Koen Frans
Koen Frans vanuit Antwerpen (Kiel)
| 36 reacties
Marc Brys na straffe comeback tegen Westerlo: "En toch voelt dit aan als twee verloren punten"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschot Wilrijk haalde op de zesde speeldag in de Proximus League met een mannetje minder een 0-2 achterstand op tegen Westerlo. Trainer Marc Brys was achteraf eerder teleurgesteld dan opgetogen. "Er zat meer in, we hadden moeten winnen."

"Dit was zéker geen slechte wedstrijd van ons, maar er zat zoveel meer in", klonk het bij Marc Brys op de persbabbel in het Olympisch Stadion. "Uiteindelijk voelt dit toch aan als twee verloren punten en niet als een gewonnen punt."

"Akkoord, Westerlo speelde het goed uit en hun doelman had een begenadigde dag. Maar mits wat geluk en meer eerlijkheid van de neutrale man (Brys doelt op enkele twijfelachtige beslissingen van de ref, nvdr.) hadden we deze wedstrijd kunnen winnen."

Defensieve tegenstander

Na de snelle 0-1 plooide Westerlo massaal terug, haast vanuit een handbalformatie loerden de Kemphanen op de tegenaanval. "Maar dat deert ons niet. Vorig seizoen was dat niet anders", zegt Brys. "De tegenstanders zijn dit jaar wel een pak sterker, dat maakt het er voor ons niet gemakkelijker op. In deze reeks moeten we écht top zijn om wedstrijden te winnen."

En dan kwam Brys toch ook nog even terug op de discutabele tweede gele kaart voor Abdel Diarra. "Ik weet niet of je tegen een tweede gele kaart beroep kan aantekenen, maar ik wil het wel onderzoeken. Het zou toch absurd zijn als we Diarra volgende week moeten missen, terwijl de tv-beelden duidelijk aantonen dat er geen sprake is van een overtreding?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties