Reactie Erwin 'Jimmy' Hoffer meteen belangrijk bij debuut voor Beerschot Wilrijk: "Had niet verwacht dat ik al zou spelen"

Koen Frans
Koen Frans vanuit Antwerpen (Kiel)
| 1 reacties
Erwin 'Jimmy' Hoffer meteen belangrijk bij debuut voor Beerschot Wilrijk: "Had niet verwacht dat ik al zou spelen"
Foto: © jan mees

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na amper vier minuten en één baltoets had Erwin 'Jimmy' Hoffer de harten van het Beerschot-publiek al veroverd. De Oostenrijkse pocket-spits knikte tegen Westerlo in de slotfase de verdiende 2-2 tegen de touwen en lijkt klaar om een cultheld te worden op het Kiel.

"Of dit een droomdebuut was? Nee, eigenlijk niet. Want we pakken maar een punt", aldus Erwin Hoffer na zijn eerste kennismaking met het Belgische voetbal. "Ik had liever gewonnen en niet gescoord, al is het natuurlijk wel een fijne binnenkomer." 

De 30-jarige Oostenrijker is nog niet 100% fit, maar werd tien minuten voor tijd toch maar in de strijd gegooid. "Ik vernam gisteren pas dat ik in de selectie zat. Ik had dat niet verwacht en al helemaal niet dat ik meteen zou mogen spelen. Hoe fit ik sta? Moeilijk te zeggen. Ik ben de hele vakantie individueel blijven trainen met een fitness coach, maar wedstrijden spelen is toch nog wat anders."

Hoffer is nog maar enkele dagen in het land en heeft nog niet veel van Antwerpen gezien, maar was wel onder de indruk van de sfeer in het Olympisch Stadion. "De fans stuwden de ploeg echt naar voren. Dat was geweldig om te zien en te voelen. Zij hebben zeker een aandeel in deze comeback."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties