Anderlecht-fans riepen zaterdag nog 'Weiler buiten!', en reageren nu op het vertrek van de man die hun ploeg kampioen maakte

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 22 reacties
Anderlecht-fans riepen zaterdag nog 'Weiler buiten!', en reageren nu op het vertrek van de man die hun ploeg kampioen maakte

De Anderlecht-supporters stonden afgelopen zaterdag op de barricade. "Weiler buiten!", galmde meermaals uit het bezoekersvak. Twee dagen later is het vertrek van de Zwitserse oefenmeester die paars-wit vorig seizoen nog kampioen maakte een feit.

De Anderlecht-fans rekenden na de landstitel op mooier voetbal, maar dat kwam er ondanks enkele toptransfers niet. "De situatie van Weiler werd onhoudbaar", reageert Ludo Coninx van Fan Board, de spreekbuis van de Anderlecht-supporters, bij HLN. "Na zeven matchen zagen we geen systeem. We hadden ook wat moeite met de manier waarop hij zijn ploeg opstelde. Als het dan ook nog eens niet draait, dan weet je dat het moeilijk wordt."

"Je kan niet de hele ploeg ontslaan, dus dan is de trainer altijd de dupe. Voor de meesten is het een opluchting dat Weiler is opgestapt, al zijn er ook supporters die er absoluut tegen zijn."

Protest bij voorsprong

Afgelopen weekend bleven enkele supporters 'Weiler buiten' roepen, zelfs bij een voorsprong. "Dat vind ik erg, maar ik begrijp het ook wel", gaat Coninx verder. "Het is Weiler zijn verdienste dat we vorig jaar kampioen speelden, maar zonder goed voetbal. Alles draaide om winnen. Een overwinning is leuk, maar de drie punten pakken mét goed voetbal, is zoveel leuker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties