Rode Duivels in de spotlight: Lukaku, De Bruyne en Mertens kunnen nu al straffe statistieken voorleggen

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 1 reacties
Rode Duivels in de spotlight: Lukaku, De Bruyne en Mertens kunnen nu al straffe statistieken voorleggen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels blinken voor de verandering (niet echt) uit bij hun club. Met name drie Belgen zijn pijlsnel uit de startblokken geschoten en dat brengt impressionante statistieken met zich mee.

Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne en Dries Mertens konden deze week alldrie raak treffen en overtuigend winnen in de Champions League. We nemen er hun straffe clubstatistieken (interlands niet meegeteld dus) eens bij. (bron: WhoScored)

Romelu Lukaku

Big Rom was natuurlijk al zeer gekend in de Premier League, maar bij een echte topclub als Man Utd is de druk toch nog een pak groter. Hij springt daar simpelweg fantastisch mee om. We zijn er zeker van dat José Mourinho en het bestuur nog geen moment spijt hebben gehad van die rekening van 85 miljoen euro.

Matchen: 12
Goals: 11
Assists: 1
Indrukwekkendse percentage: 70% schotnauwkeurigheid

Kevin De Bruyne

De Bruyne gaf zelf al aan dat zijn statistieken iets minder geworden zijn door de nieuwe rol die Pep Guardiola hem toewees. Maar wie dezer dagen naar Manchester City kijkt, zit gewoon met open mond te kijken hoe hij voetballend inzicht van het allerhoogste niveau op de mat legt.

Matchen: 8
Goals: 1
​Assists: 4
Indrukwekkendse percentage: 85% passnauwkeurigheid

Dries Mertens

Geheimpje: Napoli speelt zondag tegen Cagliari en ons artikel met 'Mertens doet het weer' staat al klaar... Oké niet echt, maar je begrijpt het wel. Begin vorig jaar heeft Mertens de status supersub van zich afgeschud en nu is de diepe spits gewoon de beste van de ploeg.

Matchen: 8
Goals: 7
​Assists: 2
Indrukwekkendse percentage: 75% schotnauwkeurigheid

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties