Bondscoach Johan Walem legt uit waarom hij niet tevreden is over experiment tegen Zweden

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 5 reacties
Bondscoach Johan Walem legt uit waarom hij niet tevreden is over experiment tegen Zweden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische beloften kwamen in Leuven niet verder dan een gelijkspel tegen Zweden. België puurde slechts drie punten uit vijf wedstrijden. Toch was Johan Walem niet ontevreden over het resultaat, wel over het experiment met drie centrale verdedigers.

"We hebben het geprobeerd vandaag", zei Walem na afloop. "Spijtig genoeg kregen we een goal tegen net toen we beter in de wedstrijd waren. Maar we hebben één punt. We hebben niet verloren. Het pijnpunt blijft dat we een wedstrijd niet kunnen beslissen."

Drie centrale verdedigers

De jonge Duivels speelden voor het eerst met drie centrale verdedigers. "Ik was niet tevreden over het systeem, dus na het tegendoelpunt hebben we gewisseld. Waarom ik het toch probeerde? Zweden speelt met twee grote, gevaarlijke spitsen. Ze spelen altijd op de tegenaanval en dus wilde ik met Wout zekerheid hebben achterin."

"De spelers hebben zich vol gegeven, ik kan hen niks verwijten", vervolgt Walem. "Maar volgens mij waren ze soms een beetje bang van de tegenstander. Dat was het verschil. Maar ik ben zeker niet ontevreden", besluit de Belgische bondscoach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties