Details over de vetpercentages bij Anderlecht lekken uit: minstens één speler zit zelfs de helft boven het vereiste cijfer

Redactie
| 53 reacties
Details over de vetpercentages bij Anderlecht lekken uit: minstens één speler zit zelfs de helft boven het vereiste cijfer
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck heeft in zijn eerste weken veel werk bij Anderlecht. De nieuwe T1 moet niet alleen zijn spelsysteem erin slijpen, maar ook de fysieke achterstand van zijn spelers wegwerken.

Al snel na zijn aanstelling kreeg Vanhaezebrouck de fysieke tests van zijn nieuwe spelersgroep onder ogen. Die toonden aan dat de vetpercentages, en zeker die van het buikvet, te hoog lagen.

Het Nieuwsblad preciseert dat atleten tussen de 8 en 13 procent moeten zitten. Een cijfer waar bijvoorbeeld Sven Kums aan beantwoordt. Er was echter ook een speler met 19 procent en minstens eentje die boven de 20 procent uitkwam.

Fysieke sterkhouders scoorden minder

De spelers van Anderlecht lieten vorig seizoen in de play-offs zien dat ze over een geweldige conditie beschikken. Maar na een welverdiende vakantie kwamen veel jongens niet meer op datzelfde fysieke niveau. Zelfs Dendoncker en Chipciu scoorden minder. (Lees er HIER meer over)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties