Degryse ziet het zitten voor Anderlecht: "Als ze nú al zo goed spelen..."

Degryse ziet het zitten voor Anderlecht: "Als ze nú al zo goed spelen..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht verloor dan wel zwaar tegen de sterren van Paris-Saint-Germain in eigen huis, 0-4 werd het, toch waren de positieve punten talrijker dan de negatieve.

Dat zag ook Marc Degryse. "Vanaf de eerste seconde was het duidelijk dat Anderlecht onder Vanhaezebrouck ging proberen om zijn wil op te leggen. Zelfs voor de 0-1 na twee minuten zetten ze al meteen druk. Dit kan de supporters van paars-wit enkel blij maken", opent hij zijn lofzang in Het Laatste Nieuws.

"Ze creëerden meer kansen dan ik vooraf durfde hopen. Hein bracht op korte tijd vertrouwen in deze ploeg. Zo zie je maar: als je durft te voetballen, kan je ook tegen een sterkere ploeg indruk maken." Er zat zelfs meer in voor Anderlecht. "Ze hadden een vijftal kansen voor de rust, waarvan ze er minstens ééntje hadden moeten maken."

Het echte Anderlecht is terug

-Marc Degryse

"Wat een metamorfose. Het echte Anderlecht is terug. Dat de uitvoering al zo goed is, wil zeggen dat de spelers kwaliteiten genoeg hebben om in de toekomst gensters te slaan. Het duo Kums-Trebel - de Fransman was de beste man bij Anderlecht - speelde sterk op het middenveld."

"Ook Gerkens bevestigde wat hij liet zien tegen KV Mechelen. Een box-to-boxspeler met een groot loopvermogen. Hij is een slimme jongen met voetbalverstand. En Onyekuru liet Dani Alves bij momenten sterretjes zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties