Hoefkens doorbreekt taboe: "Ik heb met drie homo's samengespeeld, eentje bij Club Brugge"

Redactie
| 75 reacties
Hoefkens doorbreekt taboe: "Ik heb met drie homo's samengespeeld, eentje bij Club Brugge"
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Geen groter taboe in de mannenwereld die het voetbal is dan homoseksualiteit. Nochtans zijn er, maar ze houden zich schuil voor de reacties van de buitenwereld. Carl Hoefkens begrijpt niet hoe dat nog kan in de huidige maatschappij. Hij had geen probleem met te poseren voor een homoblad.

In 2012 sierde hij de cover. "Ik heb geen seconde getwijfeld. Dat was in een periode van oplopend geweld tegen homo’s. Mijn ouders hebben mij altijd ingepeperd dat elke mens gelijk is, wat zijn geaardheid ook is. Ik vind het vreemd dat homoseksualiteit nog steeds een taboe is in het voetbal. Ik heb met drie homo’s samengespeeld, waaronder één echt grote naam", vertelt hij in De Zondag.

"Zij staken dat niet weg in de kleedkamer. Eén kwam zelfs met zijn vriend naar de training. Maar ze vroegen wel om te zwijgen naar de buitenwereld toe. Vraag me niet waarom", vervolgt hij. "Eén bij Club, een buitenlander, en twee in Engeland. Namen zal ik niet noemen. Ik respecteer de vraag van die spelers. Ik hoop óók dat er eindelijk eens een grote speler opstaat en zegt: ik ben homo, so what. Dan kan dat taboe eindelijk verdwijnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties