"Het is onwaarschijnlijk hoe vaak Hein Vanhaezebrouck het hoofd schudt als hij een actie maakt"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3 reacties
"Het is onwaarschijnlijk hoe vaak Hein Vanhaezebrouck het hoofd schudt als hij een actie maakt"
Foto: © photonews

De bittere 1-3 nederlaag van Anderlecht thuis tegen Charleroi was vanavond ook een van de gespreksonderwerpen in de voetbaltalkshow 'VISTA!' op HLN.be. Hoe is het mogelijk dat RSCA met zoveel individuele kwaliteit(en) maar geen swingende en overtuigende machine op het veld krijgt?

Met Hanni, Onyekuru, Trebel, Teodorczyk, Kums, Hanni en Dendoncker is de luxe behoorlijk groot bij Anderlecht, maar slechts één van die sterkhouders haalt tot nog toe het gewenste niveau: de van Everton gehuurde Henry Onyekuru. "Ik vind hem echt nog goed meevallen, zijn cijfers zijn prima", merkt Gilles De Bilde op. Wesley Sonck beaamt: "Hij is een van de betere spelers. Ik denk niet dat er in België heel veel jongens lopen met zijn intrinsieke kwaliteiten."

Chef sport van 'Het Laatste Nieuws' Stephan Keygnaert merkt wel iets bijzonders op: "Ik denk langs de andere kant niet dat er één speler is op wie Hein zich in 90 minuten meer boos maakt dan op Onyekuru. Je moet daar eens met een camera op focussen. Het is onwaarschijnlijk hoe vaak Hein het hoofd schudt bij weer een actie van Onyekuru."

Wesley Sonck denkt te weten waarom dat zo is: "Een trainer houdt zich bezig met gasten waar hij iets in ziet. Op gasten die niks zijn, kun je je niet kwaad maken want ze kunnen gewoon niet beter. Zo is het toch hé!"

Onyekuru straks (al) weg?

De Bilde, ex-spits van Anderlecht, ziet inzake goudklompje Onyekuru wel een substantieel probleem voor Anderlecht: "Ondanks alles zijn zijn cijfers goed. Hij haalt zijn rendement, maar hij wordt wel gehuurd. Op het einde van het seizoen is hij in principe weg of met wat pech misschien zelfs deze winter al. Dus op lange termijn...".

De analisten zijn het erover eens dat Anderlecht extra kwaliteit nodig heeft, die moet er komen tijdens de winterstop: "Stanciu heeft bijvoorbeeld heel veel kwaliteit, maar daar zien we niks van. Ook niet onder Hein. Op een gegeven moment moet je dat opgeven en moet je een andere piste gaan bewandelen. Ze moeten een paar spelers loslaten en voor anderen kiezen", oordeelt Sonck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties