Boskamp is sceptisch over de intrede van Coucke: "Bij Anderlecht zullen de supporters hem voor gek verklaren"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
Boskamp is sceptisch over de intrede van Coucke: "Bij Anderlecht zullen de supporters hem voor gek verklaren"
Foto: © photonews

Marc Coucke werd vrijdag met veel poeha gepresenteerd bij Anderlecht. De verwachtingen zullen groot zijn bij het vernieuwde paars-wit. Johan Boskamp is benieuwd hoe de flamboyante zakenman daarmee zal omgaan.

Boskamp was net als vele anderen verrast door de intrede van Coucke. De oud-trainer die drie keer kampioen werd met Anderlecht, kent het huis natuurlijk goed. “Het wordt wennen voor Coucke. Bij Oostende kreeg hij geen enkele tegenspraak, maar bij Anderlecht zal de raad van bestuur toch ingrijpen wanneer ze het niet met hem eens zijn", voorspelt Bossie in Het Belang van Limburg.

"Hij kan daar ook echt niet met een sjaal tussen de supporters gaan staan. In Oostende vinden ze dat leuk, maar bij Anderlecht zullen de supporters hem voor gek verklaren. Daarnaast zal men gewoon prestaties van hem verwachten. Het is niet meer van mogen, maar van moeten nu. Dat vergt een heel andere benadering.

Gebrek aan kwaliteit

Boskamp verwijst naar Vanhaezebrouck, die ook moeite heeft om de ploeg op de rails te krijgen. "Anderlecht mist in mijn ogen ook gewoon kwaliteit. Pieter Gerkens moet daar de kar trekken. Alle respect voor die jongen, maar hij was pas net doorgebroken bij STVV. Dat mag je van zo iemand niet verwachten.”

“Ik blijf het jammer vinden dat de dynastie van de Vanden Stock-familie achter ons ligt. Veertig jaar lang waren zij het uithangbord van Anderlecht. Zij hebben veel voor de club betekend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties