KV Kortrijk wijst Standard-speler aan als grote schuldige: "Oerwoudgeluiden? Agbo is toch zelf begonnen?"

Redactie
| 31 reacties
KV Kortrijk wijst Standard-speler aan als grote schuldige: "Oerwoudgeluiden? Agbo is toch zelf begonnen?"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De incidenten tijdens de wedstrijd tussen KV Kortrijk en Standard krijgen nog een staartje. Middenvelder Uche Agbo riskeert een zwaardere schorsing dan één speeldag, terwijl mogelijk ook de Kerels nog een sanctie wacht.

Het scheidsrechtersrapport van Nathan Verboomen is nu voer voor de Geschillencommissie, die wellicht volgende week de zaak behandelt. Mogelijk krijgt de wedstrijd nog een gerechtelijk vervolg. De voetbalcel van de Kortrijkse politiezone Vlas startte samen met Binnenlandse Zaken een onderzoek. Beelden moeten nu aantonen of supporters en/of speler daden van agressie of racisme verrichtten.

Voor KVK is Agbo zelf de grote schuldige. “We keuren de reactie van onze fans - allez, hopelijk van enkelen maar - natuurlijk af”, zegt algemeen manager Matthias Leterme in Het Nieuwsblad. “Maar vooreerst hoorde ík geen oerwoudgeluiden en zag ik vooral hoe Agbo en ook Pocognoli, ostentatief met zijn hand achter zijn oor, bij de ref onze supporters provoceerde. Indien Agbo gewoon over het veld naar de kleedkamers was gestapt, was er niets gebeurd.”

Plakband op de mond

Een mogelijk proces-verbaal vindt Leterme dan ook vreemd. “Heeft de politie niets anders te doen? We kunnen die enkelingen toch geen plakband op de mond leggen?”, klinkt het verder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties