Aad de Mos is scherp voor Van Holsbeeck en Anderlecht: "Dat wordt en is nu al hun ondergang"

Redactie
| 19 reacties
Aad de Mos is scherp voor Van Holsbeeck en Anderlecht: "Dat wordt en is nu al hun ondergang"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er ligt deze winter werk op de plank bij Anderlecht. De Brusselaars sleepten zich de jongste weken naar de winterstop.

Paars-wit kroonde zich vorig seizoen tot kampioen, maar beleefde nu moeilijk maanden. Volgens analist Aad de Mos schort er meer dan enkel een vormcrisis. "Ik vind dat Anderlecht geen goeie spelers heeft", zegt de Nederlander in Het Nieuwsblad.

"Er lopen vijf, zes spelers die het shirt niet waard zijn. Hanni vind ik heel beperkt, hij is niet dé grote spelmaker. Obradovic is te weinig, Bruno idem. Chipciu, Beric, Stanciu, noem ze allemaal maar op. En Teodorczyk, dat is vorig seizoen casinogeluk geweest. Dat heb je met spitsen. Alles wat ze aan­raken, verandert in goud."

Coucke is een kerstcadeau

De Mos ziet een probleem bij het scoutingsbeleid. "Anderlecht moet toch betere spelers kunnen scouten. Ze hebben hun lot te veel in de handen van Mogi Bayat gelegd. Dat wordt en is eigenlijk al hun ondergang. De komst van Marc Coucke is in die zin een kerstcadeau voor Anderlecht."

"Coucke meent het goed, is een liefhebber én hij wil de beste zijn. En hij zal zich niet laten chanteren door spelersmakelaars die door luiheid of een gebrek aan kennis van de technisch directeurs de clubs ringeloren. Herman Van Holsbeeck is altijd zo trots dat hij op vijf minuten die Spajic vond bij Toulouse, maar die werd toch aangebracht door Bayat? En meer dan een degelijke stopper is die Spajic niet. Over zijn vele slechte transfers wordt gezwegen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties