'Top'-tien duurste Anderlecht-flops: Stanciu steekt er met kop en schouders bovenuit

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 16 reacties
'Top'-tien duurste Anderlecht-flops: Stanciu steekt er met kop en schouders bovenuit
Foto: © photonews

Anderlecht dreigt een serieus verlies te maken op de transfer van Nicolae Stanciu. De aanvallende middenvelder zou, zoals het er nu naar uit ziet, met een verlies van maar liefst zes miljoen euro verkocht worden.

Meer wil Sparta Praag, dat de voorkeur van de middenvelder wegdraagt, immers niet neertellen. Een verlies van zes miljoen euro is gigantisch, we gingen eens kijken naar de voorgangers van de Roemeen in de laatste tien jaar.

Daarbij hanteren we enkele voorwaarden: het gaat om spelers die voor meer dan één miljoen euro aangekocht werden en langs een achterpoortje de club opnieuw verlieten.

Théréau duurste per doelpunt, Vico speelde geen minuut

Stanciu is per gespeelde wedstrijd nog niet eens de duurste vogel. Onder meer Cyril Théréau, Sebastien De Maio, Rafael Galhardo en Fede Vico kostten paarswit meer. Vico speelde zelfs geen minuut in competitie.

Zijn vijf competitiegoals zijn wel aan de dure kant, Anderlecht telde per doelpunt netto 1.200.000 euro neer. Bij ene Cyril Théréau is dat zelfs het dubbele. De vreemde eend in de bijt is ongetwijfeld Stanislav Vlcek. Je kan argumenteren dat hij voor zijn één miljoen euro wél voldoende doelpunten scoorde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties