Dit moet toch zo stilaan de genadestoot zijn? Daar is het volgende negatieve advies voor Eurostadion

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 32 reacties
Dit moet toch zo stilaan de genadestoot zijn? Daar is het volgende negatieve advies voor Eurostadion
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wie gelooft er anno 2018 nog dat het Eurostadion er ooit zal komen? Niet veel mensen meer want de tegenslagen blijven zich maar opstapelen. Volgens (zaken)krant 'De Tijd' zou Vlaams minister Joke Schauvliege van de Vlaamse administratie de raad gekregen hebben om de plannen niet goed te keuren.

De finale beslissing ligt in handen van de CD&V-minister, maar de kans dat ze het advies naast zich zal neerleggen, is zo goed als nihil. 'De Tijd' kreeg inzage in het advies van de Gewestelijke Omgevingscommissie en wat blijkt? De plannen zouden over de hele lijn een dikke onvoldoende krijgen.

Belangrijkste argument dat naar voren komt, is dat bouwheer Ghelamco wel erg creatief omspringt met de wettelijk toegestande oppervlakte inzake voetbalgerelateerde activiteiten. Zo worden de kleedkamers niet meegerekend om toch maar onder de toegestane 50.000 m² te blijven. De reële oppervlakte zou maar liefst 100.000 m² bedragen. Klein verschilletje.

Daarnaast blijft ook de mobiliteitskwestie een hachelijk element. De plannen werden al aangepast, maar de Vlaamse administratie is nog steeds niet overtuigd dat het nieuwe (Euro)stadion niet tot een compleet Brussels verkeersinfarct zal leiden. Binnen enkele weken volgt het verdict van minister Schauvliege, gelooft u nog in een goeie afloop?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties