Dury over 'de pech' van Zulte Waregem: "Toen we tweede stonden mocht Hazard scoren vanuit anderhalve meter buitenspel"

Dury over 'de pech' van Zulte Waregem: "Toen we tweede stonden mocht Hazard scoren vanuit anderhalve meter buitenspel"
Foto: © photonews

4 op 39, de ontnuchterende cijfers van Zulte Waregem voor de winterstop. Francky Dury wil de kentering inzetten en daarbij "de identiteit van Zulte Waregem behouden", maar wat is er nu juist misgelopen?

Dury analyseerde na de laatste wedstrijd van 2017 rustig wat er allemaal misliep. En hij kwam tot een conclusie. "In geen enkele wedstrijd hebben wij een punt of een doelpunt gestolen. Weet je, in het seizoen dat we tweede werden, mocht Thorgan Hazard op Lokeren een doelpunt maken terwijl hij anderhalve meter buitenspel stond", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Waarom? Omdat wij tweede stonden en Hazard een goede speler was. De ploegen die bovenaan staan, hebben geluk op beslissende momenten. Wij hebben al ongelooflijk veel pech gehad. Zelfs in de eerste zes matchen van het seizoen, toen het goed ging, hadden we al drie, vier of vijf punten meer kunnen hebben."

Scoreprobleem

Pech is echter niet de enige verklaring. "Neen, er zat ook geen balans in de ploeg. In onze laatste vier competitiematchen gaven we 300 passes in de laatste twintig meter van het veld. Weet je hoeveel goals we gemaakt hebben? Drie. Wij zijn de ploeg die al het meeste corners kreeg. Hoeveel goals hebben we daaruit gemaakt? Twee. We hadden offensieve ideeën, maar er werd niet afgewerkt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties