Ex-ref Gumienny vindt dat Anderlecht niet met 11 mocht voortspelen: "De elleboog die Kums uitdeelde verdiende altijd een rode kaart"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 29 reacties
Ex-ref Gumienny vindt dat Anderlecht niet met 11 mocht voortspelen: "De elleboog die Kums uitdeelde verdiende altijd een rode kaart"
Foto: © photonews

Ruslan Malinovskyi was de Genkse ongeluksvogel zondag. De Oekraïense middenvelder moest na twee gele kaarten het veld vroegtijd verlaten. Zelf incasseerde hij een elleboogstoot van Sven Kums.

De Anderlecht-speler sprong omhoog om de bal door te koppen, maar had niet gezien dat Malinovskyi in zijn rug opdook. De armen van de Dilbekenaar gingen tegen het gezicht van de Genkenaar, die vervolgens verzorging kreeg voor zijn bloedende lip.

Scheidsrechter Eric Lambrechts gaf voor de bewuste actie geel aan Kums, al waren over die beslissing de meningen verdeeld. "De elleboog die Kums uitdeelde aan Malinovskyi verdiende altijd een rode kaart", oordeelt gewezen scheidsrechter Serge Gumienny in Het Belang van Limburg.

Zwaarder bestraffen

"Eind vorig jaar heb ik nog enkele keren opgeroepen om ze zwaar te laten bestraffen, desnoods via de reviewcommissie. Toch kwam Kums er nu weer mee weg. Ik begrijp dat niet. Heeft men die ellebogen dan niet besproken tijdens de winterstage van de scheidsrechters? Die zaken moeten er gewoon uit. Helemaal sneu voor Malinovskyi dat hij zelf wel rood kreeg, al waren het twee terechte gele kaarten", aldus Gumienny.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties