Club pakt nieuwe thuiszege tegen Oostende, maar geeft ook Gent hoop
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge

Club Brugge verzuimde Oostende helemaal dood te knijpen in de beginfase

Club Brugge leek na een verschroeiende start op weg naar een ruime zege, maar liet Oostende verrassend genoeg terug in de wedstrijd komen. De drie punten bleven in Jan Breydel, maar er zaten enkele belangrijke lessen aan vast.

Club Brugge en KV Oostende mochten de 23ste speeldag van de Jupiler Pro League afsluiten. De Bruggelingen waren torenhoog favoriet, ook zonder de geschorste Denswil. Decarli kwam in zijn plaats. KV Oostende greep terug naar de driemansdefensie met Bossaerts, Lombaerts en Tomasevic.

Dat het voor die drie geen leuke avond zou worden, werd al snel duidelijk. Binnen de eerste vijf minuten had Diaby Vanaken al met een heerlijke pas vrijgespeeld. De aanvallende middenvelder -aan een uitstekend seizoen bezig- twijfelde niet oog in oog met Dutoit en schoof de 1-0 beheerst binnen.

Enkele minuten later mocht Dutoit zich alweer omdraaien. Een mooie vrije trap van Vormer vond de linkerhoek en KV Oostende leek op dat moment dood en begraven. Club nam wel wat gas terug. Toen Vormer alweer achter een vrije trap ging staan, was het verrassend Vanaken die naar de andere hoek knalde. De paal stond in de weg.

Club neemt gas terug

En Oostende? Dat kon bij een zeldzame aanval bijna profiteren van een foutje van doelman Gabulov. Hij weerde een slap schot maar half af en gaf zo Canesin de kans om te scoren. Dat deed hij ook, maar gelukkig voor de Rus stond de Braziliaan net buitenspel. Wat is dat toch met die Brugse keepers? Canesin schoot nog over, de rust werd gehaald met 2-0.

Poulain en Bossaerts bleven in de rust binnen voor Tomecak en Zivkovic en Club Brugge begon wat slap aan de tweede helft. Gano profiteerde van heel matig verdedigen van Decarli om zowaar de aansluitingstreffer tegen de touwen te knallen. Waar Club eerst op een ruime zege leek af te stevenen, moest het plots opletten.

Diaby beslist, Akpala zorgt voor spanning

Toch bleek de Oostendse hoop van korte duur. Diaby kreeg een pracht van een bal van Limbombe en fusilleerde Dutoit voor de 3-1. Het maakte nogmaals duidelijk hoe dominant Club kan zijn. Enige voorwaarde: blauwzwart moet wakker zijn. En dat was tegen Oostende niet altijd het geval. Bovendien kwamen zowel Decarli als Gabulov wel erg bleek voor de dag.

De ingevallen Vossen grossierde tot slot in gemiste kansen en mindere controles. Aan de overkant was het wachten op het eindsignaal toen Akpala plots nog voor de 3-2 zorgde.

Voor zondag wordt het afwachten wat er aan de hand is met Poulain. Die hebben ze, als we op de tweede helft mogen af gaan, zeker nodig in Gent. Ook de hele wedstrijd scherp blijven is een must.