Reactie Leko legt vinger op Brugs probleem: "Nooit zag ik een kampioen die zoveel doelpunten slikte"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge
| 37 reacties
Leko legt vinger op Brugs probleem: "Nooit zag ik een kampioen die zoveel doelpunten slikte"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge-KV Oostende was een vreemd beestje. Club leek de Kustboys in de eerste helft helemaal af te maken, maar vergat na de 2-0 om door te duwen. Daardoor kwam het nog in de problemen.

Eerst en vooral, de Brugse zege was oververdiend. "Het aantal open kansen was enorm", zag ook Leko. "Ik telde er tien, vijftien. Op die momenten moet je de match kunnen doodmaken. Als je dat niet doet, kan alles gebeuren."

Donderdagavond leek zo'n dag te worden. "KV Oostende maakte 2-1 en er was al paniek. Als de match vijf minuten langer duurde (met Oostende dat terugkwam tot 3-2, nvdr.) was het totale paniek geweest."

Circusvoetbal of tiki-taka, dat is de bedoeling niet

Zorgen dus voor de Bruggelingen voor de topper in en tegen Gent. "Ik heb nog nooit een kampioen gezien die zoveel doelpunten pakte. Dat moet beter. Het kan niet dat we alleen top zijn in balbezit. Je moet ook die bal opjagen als je hem niet hebt."

Hij keek ook in eigen boezem. "Misschien ligt het aan mij en trainen we teveel op aanvallende bewegingen, wie weet. Maar altijd één of twee goals slikken, dat kan niet. We moeten geen circusvoetbal spelen voor de show, of tiki-taka. Neen, ik wil beweging, kansen en goals zien. Dat moet het doel zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties