Antwerp vergeet eerst te scoren, maar kan met negen toch nog een punt uit de brand slepen
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Charleroi

Charleroi-Antwerp werd 1-1, Antwerp eindigde met negen

Charleroi-Antwerp: een eerste helft om snel te vergeten, maar wel met een doelpunt dat Antwerp op voorsprong bracht. De tweede helft? Iets heel anders! Kansen, beleving, aanvallen en twee rode kaarten. Maar wat gebeurde er allemaal?

Nog voor de match begon wisten we al waar we ons konden aan verwachten. Felice Mazzu had Benavente op de bank gezet voor meer defensieve inbreng van Diandy. Bölöni koos dan weer voor een 4-4-2 met de debuterende De Laet en Corryn als flankverdedigers. Van Damme en Hairemans moesten op de bank beginnen.

En nee, onze voorspelling zat er niet naast. Het werd bikkelen, zwoegen, werken... Maar vlot voetbal? Nee, dat zagen we niet. Daarvoor lag de wedstrijd veel te veel stil door irritante kleine foutjes waarvoor ref Visser ook geen kaarten kon bovenhalen wegens te licht. 't Was een halfuur lang niet zo plezant in het Zwarte Land...

Sterke De Laet

De sfeer in het Stade du Pays de Charleroi was dan weer wel top gelukkig. De twee supportersclans gingen er stevig tegenaan. Maar zelfs zij leken te schrikken toen er ineens een snedige aanval van Antwerp over de rechterflank kwam rollen. Niet toevallig met De Laet - die een prima indruk naliet - aan de basis met een heel goeie infiltratie. De bal kwam bij Pitroipa, Penneteau stopte hem nog, maar Oulare scoorde in de rebound.

Schotenverhouding in die eerste helft: 3-5. Charleroi kwam amper één keer in de zestien van The Great Old. Om voorbij die Sall te geraken, moet je ook al een paar meters omlopen. Wat een monster is me dat? Maar ook Matheus maakte weer indruk. Passeer er maar eens. Rezaei lukte het in elk geval niet.

Invaller Benavente

Mazzu had begrepen dat hij iets extra nodig had en bracht bij het begin van de tweede helft onmiddellijk Benavente. Twee minuten later: Benavente schiet de bal in het dak van het doel voor 1-1. Soms moet je je ongelijk als trainer ook kunnen toegeven...

En al wat de eerste helft niet was, bracht de tweede wel: ook nog strijd, maar ook kansen en druk naar voor. Het spel ging snel over en weer. En eindelijk kon iedereen zich amuseren. Limbombe en Owusu zagen hun kansen gekeerd van de lijn.

Antwerp met tien, nee negen

En dan: de vreemdste tien minuten van het seizoen. En dat wil al iets zeggen! Na een te korte terugspeelbal van Haroun leek Bolat Rezaei te torpederen, maar uiteindelijk moest Corryn met rood naar de kant. Die maakte de eerste fout. Nog geen tien minuten later: Sall pakte zijn tweede geel en Antwerp stond nog met negen.

De twee eerste rode kaarten voor The Great Old dit seizoen. Dit moet ongeveer de meest bizarre helft van het seizoen geweest zijn. Maar uiteindelijk vielen er geen doelpunten meer.