Reactie De Laet meteen in de basis en met een puntgave prestatie: "Dat Martinez hier was? Je weet maar nooit"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Charleroi
| 7 reacties
De Laet meteen in de basis en met een puntgave prestatie: "Dat Martinez hier was? Je weet maar nooit"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ritchie De Laet had amper drie trainingsdagen bij Antwerp in de benen en Laszlo Bölöni had reeds genoeg gezien om hem tegen Charleroi in de basis te droppen. En gelijk kreeg hij, want op de rechtsachter deed hij het bijzonder goed.

Fun fact trouwens: 11 jaar over Het Kanaal hebben de tongval van De Laet niet veranderd. De 29-jarige spreekt nog steeds Antwerps zoals een echte Sinjoor. "Hoe het was? Alsof ik nooit ben weggeweest", lachte hij. "Ok, er is veel veranderd in die 11 jaar, maar iedereen heeft me goed opgevangen. Ik voel me thuis."

Dat zag je ook aan zijn prestatie. De Laet speelde alsof hij al heel het seizoen bij The Great Old zat. "Ja, maar het kan nog beter. Volgende week zal het weer beter gaan. Het verraste me een beetje dat ik direct startte, maar dat is de beslissing van de coach."

De Laet lag met een goeie rush aan de basis van de goal van Antwerp.

"De laatste twee jaar heb ik weinig plezier beleefd aan het voetbal en dat plezier wil ik nu terugvinden. Ik sukkelde met veel blessures en kon weinig spelen. Hier, bij Antwerp, wil ik weer verliefd worden op het spel."

Mooie woorden. Misschien een vergezocht ideetje voor Roberto Martinez, die de wedstrijd in het stadion zag? "Daar denk ik momenteel niet aan. Je weet nooit, maar ik denk dat het te hoog gegrepen is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties