Nieuwe teleurstelling voor leider Club Brugge: "Twee keer een klap, twee keer niet goed genoeg"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 28 reacties
Nieuwe teleurstelling voor leider Club Brugge: "Twee keer een klap, twee keer niet goed genoeg"
Foto: © photonews

Zondag kreeg Club Brugge nog een opdoffer te verwerken in de Slag om Vlaanderen. Woensdagavond volgde er een nieuwe teleurstelling na de zware 4-1 nederlaag tegen Standard in de Croky Cup. Middenvelder Hans Vanaken reageerde ontgoocheld.

Na het 2-0 verlies in Gent volgde er een 4-1 nederlaag in Luik. "Het zijn twee uitslagen die tegenzitten. We waren twee keer niet goed genoeg en konden niet ons spel brengen", vertelt Vanaken. "We hebben twee keer een klap gekregen, maar om te zeggen dat dit een dip is, dat is misschien wat veel gezegd. Ik denk dat we de koppen bij elkaar moeten steken en zondag moeten reageren in de competitie."

"Je ziet dat we nog altijd momenten hebben dat we gevaarlijk zijn. Maar we waren gewoon niet goed genoeg om de tegenstander in de problemen te brengen. En dan zie je dat het geluk ook niet echt meer meezit. We staan 2-0 achter, maar als die bal van Ruud (Vormer, red.) tegen de paal binnen gaat, dan krijg je een heel andere match."

"We waren gewoon niet goed genoeg om de tegenstander in de problemen te brengen"

Vanaken blijft net als aanvoerder Vormer nog in de kwalificatie geloven. "We mogen blij zijn dat we nog dat ene doelpunt maken. Thuis moeten we proberen om drie doelpunten te maken en dan kan het nog", aldus Vanaken.

Toch lijkt de defensie het grootste probleem bij Club. "Onze verdediging staat misschien iets minder goed", bekent de Limburger. "We zijn iets kwetsbaarder dan anders. We moeten snel opnieuw ons blok vormen en de nul proberen te houden", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties