Leko, you have a problem: hoe lost trainer van Club Brugge de defensieve gatenkaas van voorbije weken op?

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 28 reacties
Leko, you have a problem: hoe lost trainer van Club Brugge de defensieve gatenkaas van voorbije weken op?
Foto: © photonews

Wat is er ineens aan de hand met Club Brugge? In vier matchen slikte de leider in de Jupiler Pro League maar liefst 10 doelpunten. Van die stabiele defensie van voor de winterbreak blijft er zo niet veel meer over. Ivan Leko moet snel een oplossing vinden want zondag wacht Charleroi al.

Het moet gezegd: Club heeft wel wat pech op defensief vlak. Met Benoît Poulain mist blauw-zwart niet alleen een sterke, maar ook slimme en betrouwbare verdediger. De 30-jarige Fransman is samen met Brandon Mechele de rots in de branding, ook al duurde het eventjes alvorens zijn motor op toerental kwam. Poulain sukkelde immers eerst met de adductoren en vervolgens met zijn schouder. En intussen ligt hij dus alwéér in de lappenmand.

Met Saulo Decarli, die een peesoperatie moest ondergaan, mist Ivan Leko bovendien nog een tweede defensieve schakel. De 25-jarige Zwitser is uitvoetballend misschien geen kraan, maar staat puur verdedigend wel meer dan zijn mannetje. Blijven van de vier aanvankelijk 'belangrijkste' verdedigers nog over: Stefano Denswil en Brandon Mechele.

Vormdip Denswil

Eerstgenoemde liet de voorbije matchen wel wat steken vallen, niet wat we van hem gewend zijn. De technisch vaardige Nederlander is nu al enkele seizoenen een absolute sterkhouder én belangrijk in de opbouw. Wat er precies aan de hand is met de ex-Ajacied is moelijk te zeggen. Een vormdip? Daar lijk het sterk op. De enige die wel overeind blijft, is dus de in Brugge bijna afgeschreven Mechele. Die presteert zelfs zo buitengewoon straf dat hij al genoemd wordt bij de Rode Duivels.

Nieuwkomers mogen hopen

Mechele lijkt voor zondag alvast een certitude, maar Denswil zou zijn plaats weleens kunnen verliezen. Hetzelfde geldt voor Jordi Vanlerberghe, die tegen Gent nog wel behoorlijk zijn streng trok, maar gisteren op Sclessin (mee) door de mand viel. Enter Matej Mitrovic en Alexander Scholz? De nieuwe Kroaat maakte gisteren na de rust al zijn opwachting en tekende meteen voor de eerredder. Ook zijn Deense collega die overkwam van Standard mag dromen van een basisplaats.



Tenzij. Tenzij, Ivan Leko ineens Timmy Simons mee in de defensie posteert. Het 41-jarige boegbeeld zou enkel nog spelen als het echt moet. Wel, het lijkt van moeten. Club kan de rust, ervaring en leiderskwaliteiten van de pater familias best gebruiken. Bovendien kan Simons ook perfect tegen zijn voet spelen, op de plaats van de momenteel krasselende Stefano Denswil met andere woorden. Wat zal het worden? Zondag weten we het...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties