Datum: 04/02/2018 20:00
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Regenboogstadion

Oostende komt belangrijk puntje in strijd om behoud stelen bij Essevee in nerveuze bedoening

Zulte Waregem en KV Oostende konden nog wel wat puntjes gebruiken om nog wat geruster te kunnen ademhalen in de Jupiler Pro League. En dat zorgde voor toch wel wat stress in het Regenboogstadion. En een winnaar kregen we ook niet.

• Winnen voor een veilige(r) haven
  • Zulte Waregem klimt nog eens op voorsprong
  • Akpala uit het niets met de gelijkmaker

Zulte Waregem begon goed aan 2018 en wist zich met een 7 op 9 voorbij KV Oostende te sleuren in het klassement. Met ook in de volgende zes wedstrijden op die marstabel te blijven acteren zou zelfs play-off 1 nog kunnen, al beseft Francky Dury dat er heel veel ploegen nog tussen hen en die zesde plek staan.

Een overwinning kon Essevee wel tot op vier punten van Racing Genk brengen, volgende week de tegenstander. Dury hield vast aan zijn team, al moest Walsh natuurlijk inspringen voor de geblesseerde De fauw. Bij Oostende liefst vijf wijzigingen na het debacle thuis tegen Sporting Lokeren vorige week.

Vijf nieuwkomers

Maar ook met Lombaerts, Rezaeian, Nkaka, Vandendriessche en Akpala in de ploeg zagen we aanvankelijk niet veel beterschap bij de Kustboys. Het speelde traag en slordig en liet zich gewillig achteruitdrukken. De thuisploeg puurde er halfweg de eerste helft een logische voorsprong uit: Coopman met een prima voorzet, Olayinka met de kop ertegen voorbij Dutoit.

Oostende kwam voor rust echter nog vanuit het niets opnieuw in de match, toen Akpala moederziel alleen een voorzet van Canesin tegen de touwen kon koppen. Het deed de match ook wat kantelen, want op het einde van de eerste en het begin van de tweede helft toonde KVO vechtlust, moed en vertrouwen.

Akapa voor en Canesin en Zivkovic na de rust waren dicht bij de 1-2, maar konden in een enerverende wedstrijd niet prikken. Het niveau daalde zienderogen, al probeerde de thuisploeg gaandeweg wel opnieuw de bakens te verzetten.

Het vroeg een vijftal keer om een strafschop en had daar na een trekfout op Walsh ook minstens een keer ook eentje kunnen krijgen, maar Vertenten was niet te vermurwen. Gescoord werd er ook niet meer, waardoor geen enkel team dit weekend kon winnen in eigen huis in competitie.