Terugkeer Suárez naar Anderlecht? "Hij vertrok als een dief in de nacht, we zitten er niet op te wachten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Terugkeer Suárez naar Anderlecht? "Hij vertrok als een dief in de nacht, we zitten er niet op te wachten"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Matías Suárez liet vandaag in een opgemerkt interview optekenen dat hij graag ooit zou terugkeren naar Anderlecht. Of hij daar nog welkom is, is een andere zaak.

Ivan Boelens, voormalig voorzitter van het ASA, Anderlecht Supporters Association, spreekt alvast zijn twijfels uit. "Blijkbaar is er een probleem in Argentinië en speelt hij niet vaak. Ik denk niet dat de supporters zitten te wachten op zijn terugkeer."

Zijn vertrek, naar eigen zeggen omwille van twijfels over zijn veiligheid na de bomaanslag in Zaventem, liet duidelijk sporen na. "Hij is als een dief in de nacht vertrokken. Als iedereen met die drogreden zou vertrekken, schieten er geen voetballers in België over."

Als iedereen om die drogreden zou vertrekken, schieten er geen voetballers in België over

-Ivan Boelens

"Bovendien heeft hij geen moeite gedaan om afscheid te nemen van het bestuur en de supporters." Maar kan de beste Suárez kwalitatief een meerwaarde zijn voor Anderlecht?

"Dat wel, als hij het niveau haalt van dat anderhalf jaar waarin hij super was (Suárez werd topschutter in de groepsfase van de Europa League). Alleen heeft hij dat niveau geen jaren aan een stuk kunnen brengen. Maar voor het huidige Anderlecht zou hij in die vorm zeker een meerwaarde zijn."

Rest nog de vraag of Hein Vanhaezebrouck plaats ziet voor de voormalige vedette? "Ik denk niet dat Vanhaezebrouck de man is die Suárez gaat terughalen." Terugkerende sterren hebben het wel vaker moeilijk onder de coach, vraag dat maar aan Boussoufa. "Ik denk niet dat hij een toekomst heeft bij Anderlecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties