AA Gent is tegen het optrekken van het quotum Belgische spelers: "Hoeveel talenten van 20 of 21 geven nog een meerwaarde?"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 55 reacties
AA Gent is tegen het optrekken van het quotum Belgische spelers: "Hoeveel talenten van 20 of 21 geven nog een meerwaarde?"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Men denkt eraan om het quotum Belgische spelers in de Jupiler Pro League op te trekken. Een manier om de instroom aan buitenlandse spelers in onze hoogste klasse tegen te gaan. Maar het bestuur van AA Gent staat niet te springen voor het idee.

De Buffalo's vinden de evolutie risicovol, zeker als de Belgische ploegen nog een rol van betekenis willen spelen op het Europese toneel. "Op korte termijn zijn we tegen het optrekken van het quotum", zegt Gent-voorzitter Ivan De Witte in Sport/Voetbalmagazine.

"Eerst moeten we werken aan de manier waarop we ermee omgaan. Door bepaalde normen te stellen. Hoeveel Belgische talenten van 20 of 21 geven nog een meerwaarde? Superweinig. De spoeling is dun."

"Lichtjaren verschil in manier van werken"

Michel Louwagie vindt dat de Belgische clubs al een hele weg hebben afgelegd. "Hoe we 28 jaar geleden en nu aan de slag gaan, dat is lichtjaren verschil. Niet alleen AA Gent, maar ook andere eersteklasseclubs hebben een goede jeugdwerking", gaat de manager verder.

"Op hun zeventiende zouden ze toch moeten bovendrijven, en speelgelegenheid krijgen. Wanneer je ziet dat zoiets niet gebeurt, moet je je vragen stellen."

Bent u een voorstander van het optrekken van het quotum?

74%
26%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties