Belangwekkende beslissing in bloedstollende degradatiestrijd in de maak: "Ik maak me sterk dat het gaat lukken"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 7 reacties
Belangwekkende beslissing in bloedstollende degradatiestrijd in de maak: "Ik maak me sterk dat het gaat lukken"

Het worden nog twee spannende speeldagen voor KV Mechelen en KAS Eupen, die in principe (op papier kan ook Lokeren nog zakken) onder elkaar uitmaken wie er volgend jaar in 1B speelt. De Pro League wil er alles aan doen om de degradatiestrijd zo correct mogelijk te laten verlopen en zet videorefs in.

Of dat is althans toch het voornemen van de belangenvereniging van de 24 profclubs. Er zijn immers nog wat praktische struikelblokken, maar volgens Het Nieuwsblad zou het toch moeten lukken om de videoref in te schakelen voor de slotmatchen van Eupen en KV Mechelen, samen op de laatste plaats met 24 punten. 


Oplossing in de maak

Het probleem is dat er normaal gezien amper twee matchen tegelijk met de VAR kunnen worden afgehaspeld. Komende zaterdag worden alle acht matchen op hetzelfde moment - met name om 20 uur - afgewerkt en er is al een videoref voorzien voor Zulte Waregem versus Anderlecht. Dat blijft ook zo, maar er wordt dus wel naar een uitweg gezocht voor Antwerp-Eupen en Standard-Mechelen. 

De CEO van de Pro League, Pierre François, ziet het alvast in orde komen: "Ik maak mij sterk dat het gaat lukken", klinkt het in een korte reactie. Op de slotspeeldag was er hoe dan ook een videoref voorzien voor Mechelen-Waasland-Beveren en ook in Eupen-Moeskroen zal de VAR zijn opwachting maken. Dat de beste moge winnen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties