Genk-transfer die imponeert, wou destijds liever naar Club Brugge dan naar AA Gent: "Ik wilde met Preud'homme werken"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 14 reacties
Genk-transfer die imponeert, wou destijds liever naar Club Brugge dan naar AA Gent: "Ik wilde met Preud'homme werken"
Foto: © photonews

KRC Genk verraste op de slotdag van de wintermercato met de komst van Dieumerci Ndongala. Velen stelden zich vragen bij de winger van Standard, maar momenteel verrast hij vriend en vijand.

De 26-jarige Belg met Congolese roots heeft er al een behoorlijk parcours opzitten. De vleugelaanvaller belandde via de jeugd van Standard, het Luxemburgse Jeunesse Esch en UR La Louvière Centre bij Sporting Charleroi.

Bij de Zebra's voetbalde Ndongala 2,5 jaar, waarna hij naar AA Gent verhuisde. Een opvallende keuze, want de flankspeler had zijn zinnen op een transfer naar Club Brugge gezet. "Ik heb gepraat met Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert. Ik wilde werken met Michel Preud’homme en hij met mij", vertelt Ndongala over die periode in Sport/Voetbalmagazine.

Geen akkoord

"Die keuze was gebaseerd op hun manier van voetballen, in een 4-3-3 of een 4-2-3-1, met creatieve flanken. Dat paste beter bij mijn profiel. In Gent had ik minder voeling met het systeem. Ik dacht zelfs bij mezelf dat het misschien gevaarlijk kon zijn daar te tekenen. Ik vond het jammer dat het met Club niet tot een akkoord kwam. Waarom weet ik niet, ik heb nooit geprobeerd om dat te begrijpen."

Na anderhalf seizoen in de Arteveldestad trok Ndongala naar Standard. Daar haalde Genk hem na een jaar weer weg. In de Luminus Arena tekende hij een contract tot midden 2018.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties