5 redenen waarom Club Brugge zondag toch maar beter flink op z'n tellen past tegen voor PO1 uitgeteld STVV

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 6 reacties
5 redenen waarom Club Brugge zondag toch maar beter flink op z'n tellen past tegen voor PO1 uitgeteld STVV
Foto: © photonews

Nog één obstakel moet Club succesvol overwinnen en dan kan het met een comfortabele voorsprong aan play-off 1 beginnen. De uitmatch op het veld van STVV belooft echter geen eitje te worden voor de manschappen van Ivan Leko. Die kunnen zich zondag maar beter schrap zetten. En dit is waarom.

1) Het vermaledijde kunstgras op Stayen
STVV is nog steeds de enige club in de Jupiler Pro League die z'n thuismatchen afwerkt op kunstgras. Het zorgde dit seizoen al voor wat beroering bij concurrenten voor play-off 1 want die waren van oordeel dat de Truienaars er een competitief voordeel uithalen. De speciale ondergrond vergt in ieder geval de nodige aanpassing. Voor technisch begaafde spelers is het een zegen, in het verleden hadden Refaelov, Lestienne, Vázquez, Vadis en Dirar hun plezier op het kunstgras, maar op dit moment beschikt blauw-zwart over véél minder artiesten van dat verfijnde kaliber. 



2) In het verleden al vaker lastige partijen
We verwezen net al impliciet naar die match op speeldag 2 van het seizoen 2011/2012. Onder impuls van bovengenoemde artiesten liep Club op Stayen uit tot 0-3. Een masterclass met trainer Adrie Koster als producent naast het veld, maar uiteindelijk gaven de Bruggelingen die ruime bonus nog uit handen op een spokend en kolkend Stayen. Ook vorig seizoen won Club erg moeizaam op STVV, 0-1 via een late penalty van Jelle Vossen. Een seizoen eerder ging de latere kampioen zelfs met 2-1 onderuit tegen de pas gestegen ploeg van de toenmalige coach Yannick Ferrera.



3) Warme ontvangst voor ex-coach Ivan Leko
Dat de komst van Club Brugge meteen ook een blij weerzien wordt met Ivan Leko zal de spelers en fans van STVV ongetwijfeld extra motiveren. De 40-jarige Kroatische coach deed de Limburgse club vorig seizoen sprankelen in play-off 2 en dwong zelfs een finaleticket af tegen de Limburgse rivaal RC Genk. Onder Leko floreerden ook (jonge) Belgen als Pieter Gerkens, Brandon Mechele en Stef Peeters. Dat de T1 echter al na één jaar voor zijn oude liefde Club Brugge koos en STVV in de steek liet, zorgde toch voor wat ontgoocheling bij de geel-blauwe aanhang. 



4) Er staat nog iets op het spel voor thuisploeg
Op het eerste gezicht hebben 'De Kanaries' eigenlijk niks meer te winnen of te verliezen. Een ticket voor play-off 1 is niet meer mogelijk, maar: STVV wil wel minstens zijn negende plaats in de Jupiler Pro League behouden want er is ook nog zoiets als het belangrijke financiële plaatje. Een deel van de tv-rechten is gebaseerd op de ranking van de voorbije vijf jaar, maar een groot deel is ook gelieerd aan de (reguliere) eindstand van dit seizoen. Elke plaats verlies betekent 65.000 euro minder. Als STVV van 9 naar 12 afglijdt, krijgt het dus circa 200.000 euro minder.



5) STVV wil reputatie van 'giant-killer' alle eer aandoen
De voorbije seizoenen brandde de 'Hel van Stayen' al geregeld en ook dit seizoen viel er voor de topclubs weinig te rapen op Limburgse grond: AA Gent (3-2) Standard (1-0), Genk (2-1) én Anderlecht (1-0) gingen dit seizoen al voor de bijl en dus moet ook fiere leider Club eraan om de G5 compleet te maken. Voorzitter David Meekers is duidelijk: “We hebben alle topclubs thuis al geklopt. Ik reken erop dat Club het rijtje compleet maakt", klinkt het in Het Nieuwsblad. Een gewaarschuwde Bruggeling is er twee waard! 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties