Mag Brugse (luxe)bankzitter zich zondag nog eens uitleven op kunstgras van STVV? "Op technisch vlak is hij een van onze beste spelers"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert vanuit Brugge
| 0 reacties
Mag Brugse (luxe)bankzitter zich zondag nog eens uitleven op kunstgras van STVV? "Op technisch vlak is hij een van onze beste spelers"
Foto: © photonews

Een match op kunstgras, toch altijd een beetje speciaal. Ivan Leko kent de synthetische ondergrond van Stayen natuurlijk als geen ander, maar gaat het veld ook zijn sportieve keuzes beïnvloeden? Zo'n artiest als Lior Refaelov zou bijvoorbeeld weleens van pas kunnen komen zondag ...

"Alle factoren zijn belangrijk in voetbal en wij weten dat 'Rafa' op technisch vlak een van de beste spelers is in onze ploeg. Hij is ook goed bezig op training, hij toont veel grinta en inzet. Op kunstgras kan hij zeker extra kwaliteit brengen, hetzelfde geldt voor Jordy Clasie en Hans Vanaken en ook nog andere spelers."

Geen 10 Rafa's of Vanakens

Refaelov mag dus dromen van een basisplaats, máár: "Als technische staf moeten wij ook voor evenwicht in de ploeg zorgen. Het is niet alleen technisch voetbal op kunstgras, we moeten ook rekening houden met de power en pressing van STVV. Een goed evenwicht zoeken in de ploeg is belangrijk, je kan niet met tien Rafa's of Vanakens in de ploeg spelen", vertelde Leko ons op zijn perspraatje. 



Het voordeel voor Club Brugge is dat er ook op Jan Breydel op kunstgras kan getraind worden, al wil Leko dat wel nuanceren: "Dat is niet hetzelfde synthetische veld als op Stayen. Elk veld heeft zijn eigen 'personal touch'. Dat kunstgras kan een voordeel én een nadeel zijn. Het kan interessant zijn voor technische spelers en om mooi voetbal te zien, maar voetbal op een dergelijke mat is een totaal andere sport, het verschil is immens. Zeker is wel dat het zondag spektakel kan opleveren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties