Vanhaezebrouck niet tevreden met kalender: "Wat ik vreesde is werkelijkheid geworden"

Vanhaezebrouck niet tevreden met kalender: "Wat ik vreesde is werkelijkheid geworden"
Foto: © photonews

Anderlecht begint op 7 april thuis tegen AA Gent in play-off 1. Geen probleem voor Hein Vanhaezebrouck. Wat hem meer stoort, zijn de midweekmatchen...

"Voor mij is de volgorde van de wedstrijden geen item", reageerde hij bij RSCA TV. "Er zijn vijf tegenstanders die we eens thuis en uit moeten confronteren. Het maakt dus niet uit tegen welke club je begint en of het uit of thuis is."

Maar hij ziet wel één heikel punt. "Het eerste wat ik bekijk in zo'n kalender zijn de matchen die in het midden van de week gepland staan. De tweede midweekmatch is voor iedereen hetzelfde, maar voor de eerste zijn er verschillende data. En dan kijk je hoeveel dagen rust je daarna hebt. Dat is het belangrijkste in zo'n kalender."

"Wat ik vreesde, is realiteit geworden. We spelen drie matchen in tien dagen. We zijn de enige ploeg die dat moet doen. Dat is altijd een bijkomende belasting."

En een verplaatsing naar Standard op woensdag. "Eerst naar Standard en in het weekend naar Genk. Dat is dus minder positief voor ons."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties