Hoofdrol voor ref Verboomen: Lokeren stevent op zege af na twee onterechte goals, maar schiet zichzelf dan in de voet tegen tien Oostendenaren
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Lokeren

Lokeren 2-2 Oostende

Lokeren en Oostende hebben de punten verdeeld na een bizarre 2-2. Onterechte goals, een slot vol drama, de invallers die het doen, en helaas ook een hoofdrol voor de scheidsrechter.

Door enkele kwaaltjes voerde Custovic vier wissels door in zijn ploeg. Jelle Bataille, amper 18 jaar, kreeg na twee sterke invalbeurten zijn eerste basisplaats. Maes koos dan weer voor een andere aanval: Hupperts keerde terug, Miric stond voor het eerst sinds oktober nog eens in de basis.

Never change a winning team

Allebei kregen ze niet bepaald een schitterende rol in de eerste helft. Miric was nagenoeg onzichtbaar, rond het halfuur moesten we zelfs even het wedstrijdblad checken om te zien of hij er wel degelijk op stond. Hupperts kwam wel vaak voor in het spel, maar laat het ons zo zeggen: als in zijn plaats iemand stond met een neus voor de goal, had die zomaar een hattrick beet.

Onverdiend op verdiende voorsprong

Los daarvan was Lokeren wel duidelijk de dominante ploeg. Veel druk, terwijl Oostende vooral de bal in eigen rangen wou houden. De 1-0 was dus verdiend... En ook weer niet. Ref Verboomen legde de bal op de stip na 'hands' van Lombaerts, waar hij die eigenlijk met de heup beroerde. En neen, in Play-off 2 geen videoref om te corrigeren. Skulason mocht wel profiteren en legde de strafschop piekfijn binnen.

Rechtzetting

Nog voor de rust had KVO dat evenwel rechtgezet. Doelman Vanhamel zwierde de bal perfect tot bij Zivkovic, die Banda diepstak en de jongeling mocht de 1-1 binnenleggen. Hupperts aan de ene kant en Gano aan de andere kant konden hun ploeg nadien nog op voorsprong brengen, maar lieten het na.

Reanimatie

De eerste 25 minuten van de tweede helft samengevat: Niets. Maar dan liet uitgerekend Miric zich voor de allereerste keer zien. Cevallos gooide vanop rechts een voorzet voor doel en de boomlange spits trapte die hard in het dak van het doel. Opnieuw een onterecht doelpunt, want hij stond buitenspel.

Dan kregen we even een déjà vu naar vorig weekend, want enkele minuten na de Lokerse goal kwam de tegenstander net als toen met tien te staan. Rezaeian ging veel te hard door op Skulason en kreeg een rechtstreeks rood karton. Deze keer wél een terechte beslissing.

Geen 3-1, wel 2-2

Lokeren kreeg nog de uitgelezen mogelijkheid om de match dood te doen. Lawal was net ingevallen en lokte direct een strafschop uit (al viel hij buiten de zestien, meneer Verboomen), maar... Cevallos zag zijn poging gestopt door Vanhamel. En om het helemaal af te maken: Oostende stak het veld over en maakte zowaar de 2-2, ook via twee invallers. D'Haese kopte nog tegen de lat, maar Akpala stak de herneming wel tegen de netten.

Toch nog een puntendeling na een bizarre wedstrijd met helaas opnieuw een hoofdrol voor de scheidsrechter. Lichtpunt: beide teams blijven ongeslagen in de Play-offs.