Eén helft spektakel aan Zee, tweede helft om snel te vergeten
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende

KV Oostende-Beerschot Wilrijk eindigde op 2-2

KV Oostende en Beerschot Wilrijk hebben de punten gedeeld. Voor de jongens van Adnan Custovic - die zijn job steeds meer bedreigd ziet - het vijfde gelijkspel op vijf matchen. De eerste helft leverde spektakel op, de tweede was er één om snel te vergeten.

Beerschot Wilrijk had de zwaktes van Oostende wel nauwkeurig geanalyseerd. Met veel infiltrerende jongens maakten ze het de Oostendse verdediging bijzonder moeilijk. Na drie minuten stond het al 0-1 nadat François vrije baan kreeg en de perfecte voorzet afleverde op De Jonghe, die in één keer afwerkte.

Desastreuze start

Een kwartiertje later: een ingestudeerd nummertje bij een hoekschop en Oostende liet het wel heel makkelijk gebeuren. Op training had het uitgekiend plannetje van Brys waarschijnlijk minder succes aangezien er daar scherper verdedigd zal worden. Dat Banda de aansluitingstreffer scoorde, was eigenlijk nog verrassend.

Want Beerschot Wilrijk speelde met heel veel druk naar voor en bleef kansen afdwingen: Zoua was niet scherp genoeg op de voorzet van Dom en Messoudi krulde het leer tegen de kruising. Maar het werd zowaar nog 2-2. Bjelica jaste een afvallende bal met overtuiging in de verste hoek, van buiten de zestien. Beerschot Wilrijk was de betere ploeg, maar liet zich twee keer verrassen.

Maat voor niets

Messoudi probeerde de schwung er weer in te krijgen in de tweede helft, maar de kansen bleven nu uit. Oostende verstevigde gaandeweg zijn greep op de match. De tweede helft was veel minder spectaculair. Beide doelmannen zagen amper spelers in hun buurt opdagen, want het spel bleef steken op het middenveld.

Het leek steeds meer op een eindeseizoenswedstrijd waarin niemand echt wilde doordrukken. Veel fouten, dat wel, maar amper nog een kans. Eentje voor Zivkovic, maar Romo haalde een fantastische reflex boven. Beide ploegen lijken naar het einde te snakken.