Stadion: Kehrweg Stadion
Wervelend Lokeren laat tiki-taka achterwege na de pauze, maar verstevigt leidersplaats in Eupen
Yannick Lambrecht

Eupen 0-2 Lokeren

Na een schitterende eerste helft en matige tweede helft keert Lokeren met drie punten terug uit Eupen. Söder en Cevallos namen de doelpunten op hun naam. De Waaslanders blijven zo aan de leiding van groep B met een knappe 14 op 18.

Door de operatie van Verhulst kwam De Wolf in doel, Marzo nam de plaats van de afwezige Monsecour in en Hupperts moest zijn plaats afstaan aan Lawal. Bij Eupen kwam Castro-Montes in de ploeg nadat Toyokawa zich blesseerde tijdens de opwarming.

Tiki-taka van Wase makelij

Lokeren dat zijn tegenstander volledig verloren combineert: een beeld dat we dit seizoen nog niet vaak te zien kregen. Tegen de machteloze Panda's was net dat wel het geval, met twee vroege en verdiende doelpunten als gevolg.

Na een kwartier liep Söder achter een slimme diepsteker van Skulason aan en ijzig kalm wipte hij het leer over Niasse. Niet veel later was het dan de beurt aan spelmaker Cevallos. Eerst mikte hij op de verste paal, maar de Eupense verdedigers stonden er als standbeelden bij en de herneming was wel raak.

Beide ploegen maakten nog aanspraak op een penalty. Cevallos trapte op de hand van Blondelle en aan de overkant liep Skulason Ocansey omver, maar scheidsrechter Visser oordeelde beide fases te licht. Verder was het vooral straf dat de voorsprong van de bezoekers niet verder opliep.

Terugval zonder gevolgen

Maes hoopte vanzelfsprekend meer van hetzelfde te zien na de rust, maar wat was hij teleurgesteld. Zoals we al vaker gezien hebben ging Lokeren te ver achterover leunen na de voorsprong en Eupen begon zelfs meer in de wedstrijd te komen.

Raspentino, Ocansey en Mulumba kwam allemaal dicht bij een aansluitingstreffer, alleen was De Wolf niet van plan om zijn clean sheet in te dienen. De beste kans na de pauze was zelfs voor Lokeren, maar invaller Hupperts besloot oog in oog met Niasse recht op de doelman. De 0-2 op het scorebord was onveranderd en zo blijft Lokeren stevig op kop in de groep. Eind goed, al goed.