Met drie of vier verdedigers? Met Carrasco of Chadli? Martinez beantwoordt de grote vragen van het Belgische volk

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Moskou
| 10 reacties
Met drie of vier verdedigers? Met Carrasco of Chadli? Martinez beantwoordt de grote vragen van het Belgische volk

Volg België nu via WhatsApp!

Zoals verwacht won België overtuigend van het nietige Panama, maar dat kon de kritiek niet de kop indrukken. Vooral over het verdedigende aspect maken vele Belgen zich zorgen. Het grootste werkpunt van Roberto Martinez.

Op de persconferentie van dinsdag kreeg de bondscoach de vraag waarop hij de komende dagen de nadruk zal leggen. "Die zal liggen op recuperatie, maar ook op de manier van verdedigen. Dat zal nodig zijn, aangezien Tunesië hoger druk zal zetten dan Panama."

De hamvraag: doet hij dat met drie of vier verdedigers? "Tijdens de match kunnen we nog altijd aanpassen. Niets is nieuw. We hebben alles al eens geprobeerd. Maar ja... Als je met drie speelt, vraagt iedereen zich af 'waarom niet met vier' en vice versa", zuchtte Martinez.

"We moeten hoe dan ook beide systemen onder de knie hebben. Tegen sterkere landen kan het nog nodig zijn om tijdens de match zelf ons systeem te switchen."

Vraagtekens bij Carrasco

Wellicht het grootste pijnpunt werd maandag zelfs tegen het kleine Panama al duidelijk en dat was de linkerflank met Carrasco. "Hij kreeg de kritiek dat hij veel in de rug gepakt werd, maar volgens mij heeft hij een grote bijdrage geleverd. Het klopt wel dat hij soms nog verdedigende fouten maakt, maar daar gaan we de komende dagen hard aan werken." Het doet toch eerder uitschijnen dat Carrasco zal blijven staan dan dat Chadli zijn plaats inneemt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties