cluClub Brugge
eupEupen
Wesley 6'
1-0
Jelle Vossen (pen) 24'
2-0
3-0
4-2
Jelle Vossen (pen) 89'
5-2
Datum: 29/07/2018 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Jan Breydel
Zeven keer raak: flitsende spitsen bij Club Brugge, toch nog werkpunten voor Leko én de onmisbare VAR-controverse
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge
| 0 reacties

Club Brugge 5-2 Eupen

Zeven keer raak: flitsende spitsen bij Club Brugge, toch nog werkpunten voor Leko én de onmisbare VAR-controverse

Kampioen Club Brugge heeft het nieuwe seizoen in schoonheid geopend. In een flitsende start werkten spitsen Wesley en Vossen meteen aan hun doelpuntenteller, de enige tegenvaller was de mini-comeback van Eupen. Het scorebord gaf uiteindelijk 5-2 aan.

Op de openingsspeeldag is het altijd uitkijken naar de nieuwe namen: Danjuma en Rits mochten hun competitiedebuut maken voor blauw-zwart, op rechts nam Tomecak de plaats van de geblesseerde Diatta in. De twintigtal meegereisde fans uit Eupen zag nieuwkomers Pollet en Yagan debuteren.

Droomstart

De beste thuisploeg en regerende landskampioen tegen een degradatiekandidaat met de slechtste uitreputatie van vorig seizoen, dan weet je eigenlijk op voorhand al wat voor een match het gaat worden. Op 'nieuw seizoen, nieuwe kansen' moest Eupen ook niet hopen: na zes minuten was het al prijs.

Tomecak zwiepte een voorzet voor doel en dan maakte het zelfs niet uit dat Vossen eerst nog Van Crombrugge trof, want Wesley stond klaar voor de rebound en legde meteen zijn eerste binnen. Nog voor het halfuur stond er zelfs al 3-0 op het scorebord!

Oh ja, wat zou een wedstrijd in de Jupiler Pro League tegenwoordig nog zijn zonder de VAR?! Verboomen had een slag in het gezicht van Poulain zelf gemist, maar zag op de beelden wel dat er sprake was van een penalty en wees dus naar de stip. Vossen twijfelde niet en opende ook zijn rekening.

Spitsengoals

De blauw-zwarte fans waren nog druk bezig met vieren als het gejuich al overging naar de tweede van Wesley. Die kon Van Crombrugge voorbij lopen na een héér-lij-ke assist van Vanaken, wat een pareltje! Bovendien heeft Club zo weer reden om het prijskaartje van de Braziliaanse spits nog wat aan te dikken.

'Ah, Wesley, zo zit dat!' Vossen kon niet achterblijven op zijn spitsbroeder en zette een slim afleggertje van Danjuma koel en beheerst om, ook al zijn tweede van de namiddag. Op dit moment stond het 4-0. Club Brugge bleef de wedstrijd duidelijk controleren, maar de vermoeidheid begon wellicht een beetje op te spelen en zowel Vossen als Wesley lieten hun hattrick liggen.

Concentratieverlies

Eupen mocht zelfs nog (een beetje) hopen op de comeback van het seizoen, nu al! Uit het niets tikte een lepe Ocansey de aansluitingstreffer binnen en meteen daarna ging hij neer in de zestien. Op het eerste gezicht niets aan de hand, maar nogmaals ging de bal op stip door een ingreep van de VAR. Letica zat er nog bijna met een hand bij, maar Garcia mocht de tweede vanwege Eupen vieren.

Het slotoffensief was echter te magertjes om Club nog écht in de problemen te brengen en de laatste goal was zelfs nog voor blauw-zwart. Via een derde penalty (deze keer zonder VAR) maakte Vossen zijn hattrick compleet, Mulumba werd uitgesloten met dubbel geel. Toch zijn dat verlies van concentratie en mogelijke vermoeidheid nog werkpunten voor Leko en zijn troepen. Hoe dan ook is de eerste driepunter wel binnen: Club Brugge won met 5-2 van Eupen.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Letica Karlo 90' -
Mitrović Matej 90' -
Poulain Benoit 90' -
Denswil Stefano 34' -
Vormer Ruud 90' -
Rits Mats 56' -
Tomečak Ivan 90' -
Vanaken Hans A 74' -
Danjuma Arnaut A 90' -
Wesley ⚽ ⚽ 90' -
Vossen Jelle ⚽ ⚽ ⚽ 90' -
  Bank G Beoordeel
Decarli Saulo 56' -
Baiye Brandon 34' -
Schrijvers Siebe 16' -
Cools Dion -  
Dennis Emmanuel Bonaventure -  
Scholz Alexander -  
Horvath Ethan -  

Eupen Eupen

  Speler G Beoordeel
Van Crombrugge Hendrik 90' -
Keita Cheick 90' -
Mulumba Rémi       88' -
Schauerte Julian A 90' -
Pollet David 65' -
García Fernandez Luis 90' -
Laurent Mégan 90' -
Blondelle Siebe   46' -
Yagan Ivan 56' -
Molina Arias Francesc Xavier 90' -
Ocansey Eric 90' -
  Bank G Beoordeel
Lazare Amani Jean Thierry 44' -
Toyokawa Yuta 34' -
Raspentino Florian 25' -
Loties Jordan -  
Gnaka Silas -  
Niasse Babacar -  
Diagné Niang Diawandou -  
Herbeleef Club Brugge - Eupen

Vooraf