Coucke spreekt zich uit over de 'situatie Teodorczyk': "We willen door, zonder ballast van de voorbije jaren"

Coucke spreekt zich uit over de 'situatie Teodorczyk': "We willen door, zonder ballast van de voorbije jaren"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Als alles gaat zoals de Anderlecht-top het wil, heeft Lukasz Teodorczyk tijdens de fan dag zijn afscheid gekregen van het Anderlecht-publiek. Luc Devroe en Marc Coucke willen een volledige tabula rasa met het verleden en daar behoort ook de Pool bij. "Met alle respect..."

Teodorczyk maakte Anderlecht kampioen en meer... Maar Coucke wil iets creëren op Anderlecht en daar maakt Teo geen deel meer van uit. "Zonder Teo speelden we nu Europese voorrondes tegen het Luxemburgse Fola Esh. Hij was niet altijd op niveau, maar hij maakte belangrijke goals en twee jaar geleden maakte Teo Anderlecht kampioen samen met Tielemans en Dendoncker", knikt hij in Het Nieuwsblad.

"Maar je voelt dat we zin hebben om vanaf nul te beginnen, zonder ballast van de voorbije jaren. Daarom krijgen Santini en Dimata vertrouwen en is Dauda gepromoveerd tot derde spits. Kun je Teo dan vragen om te blijven als vierde? Uit respect zeg je hem dan beter een andere club te zoeken."

Geen operationeel verlies meer

Zijn jaarsalaris van om en bij de 2 miljoen zal ook wel een rol spelen... "Het is altijd beter als het hoogste loon wegvalt, maar het is geen verplichting meer. Door de toename aan sponsors en vipseats en het dalen van de algemene kosten, draaien we break-even. Het operationele verlies van 4 miljoen dat er elk jaar was, is weggewerkt. Daarbij is de transfer van Dendoncker wel al ingecalculeerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties