KV Kortrijk haalt nieuwe defensieve versterking in... Oekraïne

KV Kortrijk haalt nieuwe defensieve versterking in... Oekraïne

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

KV Kortrijk begint nu toch stilaan vorm te krijgen. De West-Vlamingen hebben een volgende defensieve versterking binnengehaald. Een sector waar het schoentje toch bijzonder wrong. Ze vonden Andriy Batsula in Oekraïne.

Batsula, een 26-jarige linksback die ook als linkerflank uit de voeten kan, is een voormalig Oekraïens jeugdinternational. Hij kan ook uit de voeten als linkermiddenvelder en als centrale verdediger. "Hij stond al een tijdje op de radar van KV Kortrijk en wordt omschreven als een krachtige speler, die sterk is in de duels. Explosief snel en een goede linkervoet, met een goede traptechniek en dito voorzet", beschrijft KVK hem.

Andriy Batsula, geboren in Kremenchuk in de provincie Poltava Oblast in Oekraïene, startte zijn carrière bij de academie van de professionele voetbalclub MFC Kremin Kremenchuk. Hij werd er ook opgeroepen voor de nationale jeugdploegen van Oekraïne. In 2008 scoorde hij zijn eerste doelpunt voor Oekraïne voor de u16 in een wedstrijd tegen België. 

Carrière

In 2009 ondertekende hij een profcontract bij FC Vorskla Poltava op 16-jarige leeftijd. Hij werd door FC Vorskla Poltava 2 seizoenen (seizoen 12-13 en 13-14) uitgeleend  aan MFC Kremin Kremenchuk en speelde 41 wedstrijden in de 2e klasse en scoorde hierin 8 keer.

In seizoen 14-15 maakte hij de overstap naar  FC Zirka Kropyvnytskyi in de Oekraïense 1e klasse. Hij bleef er uiteindelijk 3 seizoenen, speelde 87 wedstrijden. In deze 87 wedstrijden scoorde 9 doelpunten en gaf hij 14 assists. 

Afgelopen seizoen speelde Andriy voor FK Oleksandria, waar hij 32 wedstrijden speelde en 1 maal scoorde en 2 assists gaf. Hij maakte de volledige voorbereiding mee met FK Oleksandria en speelde nog 90 minuten mee in de gewonnen seizoensopener tegen Karpaty.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties