zwaZulte Waregem
Datum: 04/08/2018 20:30
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Wat een ontknoping in Gent! Zulte Waregem heeft het opnieuw vlaggen in de allerlaatste minuten
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent

Kubo miste een strafschop, Derijck leek winning goal te scoren, maar David maakte gelijk

Zulte Waregem heeft opnieuw een gewonnen positie uit handen gegeven in de slotminuten. Derijck leek de winning goal gemaakt te hebben, maar jongeling David maakte in minuut 95 nog gelijk.

Toen kwam Waasland-Beveren nog terug van een 2-0 achterstand en dus waren die van Essevee erop gebrand om het een en ander recht te zetten bij het bezoek aan de Ghelamco Arena, die aardig volgelopen was voor de clash. Bij Gent mocht Awoniyi voor het eerst starten, bij Essevee kwam Bongonda in het team.

Het was Gent dat het beste startte, met enkele kansen waaronder een halve volley van de nieuwe spits. Toch was het Zulte Waregem dat als eerste de netten deed trillen. Harbaoui kopte de uitstekende vrije trap van Faik tegen de touwen, maar de VAR keurde het doelpunt af wegens buitenspel.

Zulte Waregem bleek toch vertrouwen te putten uit dat afgekeurde doelpunt en ging nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt. Niet zelden moesten Coosemans, Rosted en Plastun de meubelen redden achterin. Ook Gent kreeg nog enkele kansen, maar de 0-0 bleef op het bord staan bij de rust.

Gemiste penalty

De Buffalo's hadden in de eerste helft al eens om een penalty gevraagd en in de tweede helft was het dan toch prijs. Awoniyi ging neer bij een tussenkomst van Derijck en de bal ging op de stip. Kubo zette zich achter het leer, maar knalde binnen het bereik van Bossut. Het publiek stond al niet aan zijn kant toen hij voor eigen succes ging en hij ging zonder applaus naar de kant.

Dejaegere vierde zijn wederoptreden, maar het was Zulte Waregem dat scoorde via Derijck. Alweer gebeurde dat op een uitstekende hoekschop van Faik, een echte aanwinst, toch.

Yves Vanderhaeghe gooide er nog Jonathan David en Stallone Limbombe in, maar alles leek verloren toen Thomas Buffel alleen op Coosemans af kon. Hij liet de wenkende kans liggen en zo kon Gent nog een aanval opzetten. Een dribbel van Chakvetadze gooide het veld open, Plastun legde af en David knalde de gelijkmaker binnen op zijn debuut. Wat een droom voor de Canadees.