Club Brugge-coach Ivan Leko reageert op de schorsing van zes weken voor aanvaller Wesley Moraes: "Dit is buiten proportie"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 214 reacties
Club Brugge-coach Ivan Leko reageert op de schorsing van zes weken voor aanvaller Wesley Moraes: "Dit is buiten proportie"
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Als het van de Geschillencommissie afhangt, staat Wesley Moraes zes weken aan de kant. De Braziliaanse aanvaller werd zondag al na 10 minuten met een rode kaart van het veld gestuurd na een elleboogstoot.

Het Bondsparket opperde een schorsing van zes speeldagen, een visie waar de Geschillencommissie in volgde. Op de officiële website van Club Brugge reageert coach Ivan Leko op de sanctie.

"We hebben dit intern op Club besproken en we begrijpen dat de fout van dit weekend een rode kaart verdiende en dat een schorsing logisch is. Een sanctie van 6 weken die hem samen met de match in Moeskroen voor bijna een kwart van de reguliere competitie uitsluit, is echter buiten proportie", vindt Leko. "We gaan dan ook zeker in beroep tegen deze beslissing."

Wesley optimaal begeleiden

Leko haalt aan dat Wesley niet de intentie had om de tegenstrever te kwetsen. "We hebben vanmorgen immers ook beelden gezien uit een andere hoek die aantonen dat Wesley met open hand met de armen zwaaide en daarna de speler van zich af duwde. Ik geloof dat hij niet de intentie had om de speler met zijn elleboog te kwetsen. Ondertussen doen we er op de club, samen met staf en spelers alles aan om Wesley de komende weken optimaal te begeleiden, zowel op als naast het terrein."

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties