UPDATE: Club Brugge-spits Wesley weet welke straf hem boven het hoofd hangt na elleboogstoot

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 350 reacties
UPDATE: Club Brugge-spits Wesley weet welke straf hem boven het hoofd hangt na elleboogstoot
Foto: © photonews

Club Brugge zal het lange tijd zonder cruciale pion Wesley Moraes moeten stellen. Het Bondsparket van de KBVB heeft zich uitgesproken over zijn schorsing en later zal ook de Geschillencommissie beslissen.

UPDATE: ​Intussen heeft de Geschillencommissie beslist om akkoord te gaan met het Bondsparket en Wesley zes speeldagen te schorsen. Club Brugge kan wel nog in beroep gaan. Blauw-zwart verdedigt zijn spits en zou denken aan een tegenvoorstel van drie speeldagen schorsing en 3.000 euro boete.

De eerdere berichtgeving:

Het Bondsparket heeft een schorsingsvoorstel gedaan van zes speeldagen en 6.000 euro boete. De Geschillencommissie moet zich wel nog uitspreken en Club Brugge kan nog in beroep gaan. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Als dit de effectieve straf wordt, mist Wesley de competitiewedstrijden tegen KV Kortrijk, Antwerp, Anderlecht, Zulte Waregem, Lokeren en AA Gent.

Wesley pakte zondag rechtstreeks rood na een elleboogstoot in het gezicht van Moeskroen-speler Katranis. Aangezien het niet de eerste keer is dat de 21-jarige spits zich hierop laat betrappen, moest hij zich vandaag gaan verdedigen in het bondsgebouw en kan hij een zwaardere straf krijgen dan voorgeschreven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties