Datum: 24/08/2018 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Diaz Arena
Zulte Waregem vergeet dominantie om te zetten in goals, veerkrachtig KV Oostende heeft wind in de zeilen en klimt naar plak 4
Zulte Waregem vergeet dominantie om te zetten in goals, veerkrachtig KV Oostende heeft wind in de zeilen en klimt naar plak 4
Foto: © photonews

KV Oostende heeft de wind in de zeilen. Na de zege bij KV Kortrijk wist het nu ook de tweede West-Vlaamse derby op rij winnend af te sluiten. Zulte Waregem kwam dan wel op voorsprong aan 't Zeetje, maar Faes, Vandendriessche en Fashion Sakala Junior zorgden voor een knappe thuisoverwinning.

  • KV Oostende en Zulte Waregem wilden graag winnen om ambities (play-off 1) niet te verloochenen
  • Angst regeert echter in eerste helft, Essevee op voorsprong
  • Gelijkmaker voor de koffie, heerlijke pegel Vandendriessche bezorgt KVO voorsprong
  • Fashion Junior maakt het op de counter af in de slotfase: KVO naar plek 4

KV Oostende begon aan de vijfde speeldag met zes punten op de achtste plek, een puntje en een plaatsje lager stond ook Zulte Waregem. Beide teams wilden dan ook graag winnen om aansluiting met de top-6 te kunnen gaan vinden. 

Zivkovic terug in de basis

Bij de Kustboys kreeg Zivkovic opnieuw zijn plekje in het elftal in de plaats van Rajsel, waarmee de plooien met coach Verheyen opnieuw helemaal gladgestreken lijken te zijn. De uitgeziekte Baudry kwam bij Essevee opnieuw in de ploeg, op het middenveld verwees Tardieu Faik naar de bank.

Een halfuur lang bleven we op onze honger zitten. De bezoekers hadden weliswaar het meeste initiatief laten zien, maar echt gevaarlijk waren ze zelden geweest. Tot een inworp van KV Oostende plots voor de voeten van Harbaoui terechtkwam. De Tunesische goaltjesdief moet je zo'n opportuniteiten niet geven: 0-1.

Nog voor de pauze was echter alles opnieuw te herdoen, want ook Oostende scoorde uit het niets. Een vrije trap raakte niet weg en Faes knuppelde de bal van dichtbij onhoudbaar voorbij Sammy Bossut. Beterschap dan maar na de koffie? Neen, ook na de pauze viel het eigenlijk tegen.

Oostende erop en erover

De thuisploeg toonde iets meer initiatief dan in de eerste helft, maar het was pas na balverlies van de bezoekers dat ze iets voorbij het uur met een droge knal van Vandendriessche voor het eerst écht iets lieten zien: meteen ook de voorsprong.

Globaal genomen was Zulte Waregem - niet voor het eerst dit seizoen - de meest dominante ploeg. Maar - ook niet voor het eerst dit seizoen - het deed daar te weinig mee om de wedstrijd eigenlijk in de eerste helft al dood te knuppelen.

Sterker nog: Fashion Junior zorgde nog voor de 3-1 op het einde van de match. En zo sluit Oostende aan in de top van het klassement. Het springt met 9 op 15 naar een voorlopig vierde plaats. Zulte Waregem blijft karig beloond achter met 5 op 15 én heeft moeilijke wedstrijden tegen Club Brugge en Antwerp voor de boeg. 

Opstellingen

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Ondoa Fabrice 90' 7
Milovic Goran 90' 5
Faes Wout  90' 8
Tomasevic Zarko 90' 5
Capon Brecht   80' 6
Vanlerberghe Jordi 90' 5
Vandendriessche Kévin 90' 7
Bjelica Aleksander   90' 6
Canesin Fernando Matos A 90' 8
Zivkovic Richairo 90' 5
Guri Sindrit A 60' 5
  Bank G Beoordeel
Sakala Junior Fashion 30' 6
Bataille Jelle 10' 6
Boonen Indy -  
Nkaka Aristote -  
Lombaerts Nicolas -  
Rajsel Nicolas -  
Dutoit William -  
Marquet François -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
De fauw Davy   90' -
Derijck Timothy   90' -
Baudry Marvin   90' -
Demir Erdin 82' -
Marcq Damien 90' -
Tardieu Florian   90' -
De Pauw Nill 64' -
Buffel Thomas 73' -
Harbaoui Hamdi 90' -
Bongonda Theo 90' -
  Bank G Beoordeel
Bedia Chris 26' -
Sylla Diallo Mamadou 17' -
Faik Hicham 8'  
Bjørdal Henrik Rørvik -  
Walsh Sandy -  
Bostyn Louis -  
Bürki Marco -  
Herbeleef KV Oostende - Zulte Waregem

Vooraf