Interview De beste ploeg van België? Alex Czerniatynski twijfelt geen seconde

Malik Hadrich
Malik Hadrich
| 7 reacties
De beste ploeg van België? Alex Czerniatynski twijfelt geen seconde
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alex Czerniatynski is tegenwoordig actief als trainer van Châtelet-Farciennes in Eerste Amateur. Maar natuurlijk volgt de oud-speler van Charleroi, Antwerp, Anderlecht en Standard ook de Jupiler Pro League op de voet.

'Czernia' maakte voor onze redactie de balans op van het seizoensbegin tot de interlandbreak. Over de beste ploeg van het moment moest hij alvast niet lang nadenken. "Genk maakt enorm indruk op mij. Sinds Philippe Clement daar is aangekomen, klikt alles in elkaar. Zelfs met een B-ploeg halen ze resultaten. Echt indrukwekkend", aldus Czerniatynski.

Anderzijds stellen twee ploegen hem danig teleur. "Moeskroen en Lokeren. Hun groep heeft duidelijk niet genoeg kwaliteit, maar wie zijn fout is dat dan? Het is iets vreemds." Hij verwacht dan ook dat zij samen met Eupen het meest tegen de degradatie zullen moeten vechten.

De outsiders

Twee andere ploegen verdienden van hem dan weer een vermelding met het oog op play-off 1: Charleroi en Zulte Waregem. "Mazzu gaat wel oplossingen vinden en Dury heeft al pech gehad met tegengoals in de slotfase. Voetbal kan soms van details afhangen."

"Beide ploegen moeten de bijkomende druk onder controle zien te houden, maar ik ben er zeker van: zij gaan nog stijgen in het klassement", voorspelt Czerniatynski.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties