Derde WK-plaats inspireert de Rode Duivels van morgen: "Veel jongens in deze groep kunnen vlot het niveau van de A-ploeg halen"
Redactie
| 2 reacties

Wout Faes en Alexis Saelemaekers over de derde WK-plek van de Rode Duivels

Derde WK-plaats inspireert de Rode Duivels van morgen: "Veel jongens in deze groep kunnen vlot het niveau van de A-ploeg halen"
Foto: © photonews

De Rode Duivels imponeerden deze zomer met een derde plaats op het WK in Rusland. De historische prestatie was ook de internationals van de toekomst niet ontgaan.

"Het is indrukwekkend wat die mannen gerealiseerd hebben", vertelt U21-verdediger Wout Faes. "Jammer van die halve finale tegen Frankrijk, dat, hoe moet ik het zeggen (aarzelt) een vervelende tegenstander was, maar wel de verdiende kampioen."

"We moeten ons niet op het WK focussen, wel op onze ontwikkeling om er te geraken. Laat het WK vervolgens een bonus zijn." - Alexis Saelemaekers

Ook Anderlecht-winger Alexis Saelemaekers, nieuw bij de U21, was onder de indruk. "Het WK is een inspiratiebron geweest voor ons. We willen een voorbeeld nemen aan de Rode Duivels, want ook zij passeerden ooit bij de beloften."

"In onze groep zitten veel jongens die op termijn vlot het niveau van de A-ploeg kunnen halen. Maar we moeten ons niet op het WK focussen, wel op onze ontwikkeling om er te geraken. Laat het WK vervolgens een bonus zijn."

(Lees verder onder de foto)

De beloften werken een kwalificatiecampagne af voor het EK van 2019 in Italië. Na zeven wedstrijden staan de Jonge Duivels samen met Zweden aan de leiding in de groep.

"Een toernooi met de U21 zou een mooie eerste stap zijn", besluit Faes. "Als je ver geraakt, kan je eventueel ook naar de Olympische Spelen zoals de vorige generatie in 2008. Dat maak je maar één keer in je leven mee."

De U21 van Johan Walem spelen vrijdag in Malta (aftrap om 17 uur). Dinsdag staat in Hongarije de achtste kwalificatiematch op het menu. (18 uur)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties