Anderlecht-coryfee pleit voor verandering (of net niet) en vreest voor aantal jongens: "Net niet goed genoeg voor Anderlecht"

Anderlecht-coryfee pleit voor verandering (of net niet) en vreest voor aantal jongens: "Net niet goed genoeg voor Anderlecht"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De crisis lonkt om de hoek bij Anderlecht. "Als ze zondag verliezen staat het kot in brand", meent Gille Van Binst. De voormalige rechtsachter ziet waar de problemen liggen: "Achteraan komt het wel in orde. Maar de rest..."

Anderlecht haalde één gelijkspel uit zijn laatste vier matchen. "Dat zijn geen cijfers waarmee je als Anderlecht zijnde naar buiten kunt komen hé", haalt Van Binst aan. "Het is wel goed dat ze nu tegen Standard spelen. Stel je voor dat het op Eupen zou zijn... De motivatie zal er nu wel zijn."

Een tien!

Anderzijds is er natuurlijk de mogelijkheid dat ze thuis verliezen van de Rouches. Na de wedstrijd tegen Trnava bleek dat alles mogelijk is. "Die 12 op 12 tegen 'kleintjes' heeft iedereen verblind", aldus Van Binst. "Sinds Club Brugge is het pijnlijk duidelijk waar het probleem ligt: er is geen creativiteit."

"Er is niemand die het spel verdeelt of iets kan forceren. En daarvoor stond Anderlecht toch altijd bekend? Er waren altijd spelers die een match konden beslissen op hun eentje. Zie jij er nu zo eentje rondlopen? Ik niet! Die Amuzu was de beste donderdag. Dat zegt al veel."

Want zij die de ploeg moeten rechthouden, doen het niet. "Kums heeft me ook niet kunnen overtuigen. En Trebel moet normaal gezien de beste zijn. Maar ik zag hem geen vijf goeie passes geven tegen Trnava. Niemand trouwens..."

"Anderlecht moet tijdens de winterstop nog een spits gaan halen en zeker een tien! Anders kunnen ze het gewoon vergeten dit seizoen. Wat er nu loopt, volstaat niet. En de spitsen zijn ook nul de laatste weken. Is het net niet goed genoeg voor Anderlecht? Ik vrees ervoor."

Vertrouwen

Een ander punt dat Van Binst aanhaalt, is het roteren van Vanhaezebrouck. "Het is elk weekend afwachten wie er in gaat staan. Elke keer vijf anderen, dat kan toch niet goed zijn voor het vertrouwen van de spelers?"

"Ik kan misschien ouderwets klinken, maar wij speelden met 15 man, 16 maximum. In het kopje van de spelers gaat dat toch niet veranderd zijn? Een speler moet vertrouwen hebben. Als je je elke week moet afvragen of je wel gaat spelen..."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties